banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Sanlıurfa

Siirt Barosundan öldürülen avukat ile ilgili açıklama

Siirt Barosu Başkanı Cemal Acar başkanlığındaki Siirt Barosu Avukatları, bugün Adliye binası önünde silahlı saldırıda öldürülen Avukat Mehmet Nezir Okur ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Adliye önünde yapılan açıklamayı okuyan Baro Başkanı Cemal Acar, “2 Kasım günü Siirt Barosu avukatlarından Avukat Mehmet Nezir Okur, uğradığı alçakça bir saldırı sonucu aramızdan ayrılmış bulunmaktadır.” dedi.

Acar, “Hak arama mücadelesinin olmazsa olmazlarından olan savunmanın şahsına yönelmiş her saldırı, savunmanın itibarsızlaştırılarak pasifize edilmeye çalışılmasının ve bir habis halini almış toplumsal şiddet cerahatinin hedefi haline getirilmesinin acı ve kabullenilmesi olanaksız bir sonucudur. Biliyoruz ki; bu toplumsal cinnet sarmalı hukukun üstünlüğü şiarıyla kırılıp mahkûm edilmedikçe, bir hukuk neferi olan avukatımıza yönelen saldırılar son bulmayacaktır.” şeklinde konuştu.

Hukuk üstünlüğü hedeflerinden sapmayacaklarını belirten Açar şöyle devam etti: “Siirt Barosu olarak hukukun üstünlüğü ve gayemizden zerre sapmadan bu alçakça saldırının takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz. Meslektaşımız Avukat Mehmet Nezir Okur’a Allah’tan rahmet, sevenlerine, ailesine ve meslektaşlarımıza başsağlığı dilerken, meslektaşımızın şahsında savunmaya yönelen her türlü saldırıyı lanetliyoruz. ” ifadelerini kullandı.

Siirt'te Avukatlık yapan Mehmet Nezir Okur, evine giderken kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerin silahlı saldırısına uğrayarak ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. (ILKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.