banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

Sigorta eksperleri hasar tespitine gidemiyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde son aylarda artan şiddet olayları hasar tespiti görevi yürüten sigorta eksperlerini de olumsuz yönde etkiledi.

Artan olaylar nedeniyle tedirgin olduklarını belirten sigorta eksperleri, yetkililerden bir an önce güvenlik sorununa çözüm bulmaları çağrısında bulundular.

Bölgedeki çatışmalardan dolayı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde hasar tespitine gitmekte zorlandıklarını ifade eden Sigorta Eksperi Giyasettin Sacan, hasarın olduğu bölgeye gidemedikleri için bu son olayların kendilerini çok etkilediğini söyleyerek, “Mesela bölgemizde Şırnak’a gidemiyoruz. Bu bölgedeki sigortalıların hasarı aksamaktadır. Silopi’de mahalle içerisinde hasar gören bir çekici var, biz oraya hasar tespitine gidemediğimiz için çekici sahibi hasarı alamıyor. Sigorta eksperleri hasar tespitine gidemiyor. Bundan dolayı vatandaşta bir huzursuzluk yaşanmaktadır.” dedi.

Bölgede 2 ay içerisinde 180 aracın yakıldığını belirten Sigorta Eksper Hasar Uzmanı Mehmet Ali Elbey ise vatandaşın mağduriyetinin son olaylarla beraber arttığını ifade etti.

“Olayların artmasından dolayı sigorta şirketleri tedirgin duruma girmiş”

Elbey, “Sigorta sektörü Güneydoğu’da tamamen ilerlemiş dorumdaydı. Şimdi ise olayların artmasından dolayı sigorta şirketleri tedirgin duruma girmiş. Artan olaylar, özellikle araç yakılmaları, mekân yakılması gibi olaylar çevre esnafımıza zarar vermektedir.” ifadelerini kullandı. 

“Bölgeye hasar tespitine gidildiğinde çok zorlanıyoruz”

Sigorta eksperlerinin hasar tespitine gidemediğini belirten Elbey, “Bölgeye hasar tespitine gidildiğinde çok zorlanıyoruz. Giriş çıkış olmadığı için bazı ilçelerde bizi etkiliyor. Bu yaşananlar hem sigorta şirketini, hem de vatandaşı mağdur ediyor. Biz de bir iş yapamıyoruz. Yetkililer bir an önce çözüm getirmelidir. Kardeşçe barışça iç içe yaşamalıyız.” ifadelerine yer verdi.

Son olarak yaşanan olayları fırsat bilen sigorta sahtekârlarının harekete geçtiğini sözlerine ekleyen Elbey, sigorta şirketlerinin olayların meydana getirdiği bu tür sahtekârlıklara karşı da mücadele verdiğini belirtti.    (M.Hüseyin Temel / Emrah Deniz – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.