banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Başkan Kuş: Merkezde Sanayiye İzin Vermeyeceğiz Yeşilova

Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Yeşilay Haftası’ nedeniyle Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren yazılı bir açıklama yaptı.

Türkiye’de önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan ve bağımlılık yaptığı bilinen sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerin mevcut zararlarını hatırlatan İmren,  Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında bütün vatandaşlara zararlı alışkanlıkları anlattıklarını söyledi.

Şu anda dünyada en yaygın kullanılan bağımlılık yapıcı maddelerden ilkinin sigara olduğuna dikkat çeken İmren, "Sigara, sadece kullanan kişiyi değil, toplumun tamamını etkileyen, çok önemli bir psiko-sosyal sorundur. O kadar önem arz eden bir sorundur ki sigara içmediği halde sigara dumanına maruz kaldığı için dünyada yaklaşık her yıl bir milyon kişi hayatını kaybetmektedir." dedi.

Bağımlılığın kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal hayatını olumsuz etkilediği belirten İmren, toplumun felaketi sayılabilecek bağımlılıkları engellemenin ancak iyi bir koruyucu halk sağlığı yaklaşımıyla mümkün olabileceğini kaydetti.

(İLKHA)                                                                                                

                                                                           

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.