banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

07-14 Ocak Beyaz Baston Körler Haftası münasebetiyle açıklamalarda bulunan Altı Nokta Körler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Akif Karakaş, kentte yaşanan şiddet olaylarının kendilerini olumsuz yönde etkilediğini vurguladı.

Akif Karakaş, Diyarbakır’ın silah sesleri yerine, insanların bir arada olduğu, birbirlerini sevgiyle kucakladığı ve kuş seslerinin duyulduğu bir şehir olmasını arzuladıklarını söyledi.

“Burası sahabelerin ayak bastığı ve yattığı topraklardır”

Yaşanan olayların engelliler üzerinde etkilerine değinen Karakaş, “Olaylar maddi olarak değil de manevi ve psikolojik olarak bizi etkiliyor. Diyarbakır dini, tarihi ve kültürü ile mübarek bir şehrimizdir. Sahabelerin ayak bastığı ve burada yattığı bir şehirdir. 33 medeniyetin izlerinin olduğu bir şehirdir.” dedi.

Diyarbakır’ın dini ve tarihi açıdan çok önemli olan camilere sahip olduğuna dikkat çeken Karakaş, sözlerine şöyle devam etti: “Bu şehrin, insanların gezmek için gelebileceği bir şehir olması gerekir. Fakat olaylar izin vermiyor. İnşallah, bu olaylar en yakın zamanda son bulur. Tekrardan eski huzurun şehrimize hâkim olmasını temenni ediyoruz.”

“Temennimiz, yağan karın berraklığı ve temizliğinin 2016’ya yansıması”

Kendilerinin yaşanan çatışmaları tasvip etmediklerini belirten Karakaş, “Bu olaylar herkese zarar veriyor ve herkesi olumsuz yönde etkiliyor. Bizi nasıl etkilemesin? Temennimiz 2016’ının barışın, huzurun, kardeşliğin, yılı olmasıdır. 2016’ya yağan kar ile girdik. Dilerim Allah’tan bu yağan karın berraklığı ve temizliği 2016’ya yansır.” diye konuştu.

“Toplumsal bilinç artırılmalı”

Engellilerin yaşadıkları sıkıntıların temel sebebinin halkın bilinçsizliğinden ve duyarsızlığından kaynaklandığını belirten Karakaş, yaşadıkları sıkıntıların önüne geçilebilmesi için toplumsal bilincin artırılması gerektiğini söyledi.

Engellilerin yaşadıkları sıkıntılara kısaca değinen Karakaş, “Birçok yerde görme engellilere uygun taban takip taşları döşendi. Ancak halen kaldırımlarda ağaçlar, tabelalar,  direkler, esnaf tezgâhları yerinde duruyor. Bu nedenle sıkıntı yaşıyoruz. Sırf tabelayı kaldırmamak için engelli taban taşlarından tavizler veriyorlar. Şerit sağa-sola gidiyor. Engelliler de çok rahat yürüyemedikleri için sıkıntılar yaşıyorlar. Kaldırımlarda esnaf tarafından bırakılan eşyalar başlı başına problem oluşturuyor. Belediyelerin bu kaldırım işgallerine karşı cezai işlem uygulamaları gerekir.” dedi. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.