banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

SGK uygulamalarında sınır tanımıyor

SGK İl Müdürlüğü Hilvan’a bağlı Kepir Hisar köyünde köy sakinleriyle buluştu. Sosyal güvenliğin önemini anlatan SGK yetkilileri köylülerin sigortalılık kolları ve tarım sigortası gibi konularda vatandaşların sorularını yanıtladı.

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından sosyal güvenlik bilincinin oluşturulmasına yönelik olarak düzenlenen köy ziyaretleri programları çerçevesinde, SGK İl Müdürü Mehmet Kara, On bir Nisan Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Nasuh Doğan, Merkez Müdür Yardımcısı Ahmet Kulantaş, Koordinasyon birim sorumlusu Ali Gündüz, Hilvan ilçesine bağlı Kepir Hisar köyünde vatandaşlarla bir araya geldi.

Kepir Hisar Köyü Muhtarı Bedrettin Bayık ve köy sakinlerinin katılımı ile gerçekleştirilen programda, Sosyal Güvenlik Kurumu tanıtılıp Köy Sakinlerine sigortalılık kolları (4-a, 4-b, 4-c), Ek-5 tarım sigorta, tarım tevkifat uygulamaları, isteğe bağlı sigorta, Genel Sağlık Sigortası, Emeklilik şartları, borçlanmalar, Sosyal güvenliğin vatandaşa getirdiği yenilikler ile son günlerde basında yer alan prim afları konuları hakkında bilgiler verilerek katılımcılar tarafından sorulan sorular cevaplandırıldı.

Köy Muhtarı Bedrettin Bayık, SGK yetkililerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi; “Daha önce böyle bir uygulama yapılmamıştı.  Köyümüze kadar gelip çiftçimizi yerinde bilgilendirmeleri çok güzel bir uygulama. Biz daha önce bir daire amirini böyle bir amaç için ayağımıza kadar geleceğini hayal bile edemezdik. Daire amirlerini sadece makamlarında müsait oldukları zaman görüşme imkanına sahip olabilirdik. Ancak bu uygulama ile sorunlarımızı ilgililere birinci ağızdan ilettik. SGK yetkilileri sayesinde bilmediklerimizi öğrendik. Köyümüze kadar gelip vatandaşlarımızı SGK hakkında bilgilendiren il Müdürümüz Mehmet Kara ve arkadaşlarına teşekkür ederiz.’’ Dedi.

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Kara ise yapmış olduğu açıklamada; “Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak,  Şanlıurfalı vatandaşlarımıza sosyal güvenlik alanında bilgilendirme amacıyla yerinde köylerine giderek ziyaret etmeye başladık. Bu kapsamda İl Müdürlüğü olarak her ay iki köyümüzü ziyaret edeceğiz. Aynı zamanda ilçelerde bulunan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerimizin, Merkez Müdürleri ayda en az bir köy olmak üzere sürekli ziyaretlerde bulunacağız. Buradaki amacımız yerinde vatandaşlarımız rahat rahat istedikleri soruları sormaları ve herkesin sosyal güvenlik alanında yeterli bilgiye sahip olmasıdır.” Şeklinde konuştu. Ayrıca Müdür Kara, gelecek hafta Abdurahman Dede köyünü ziyaret edeceklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.