banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

SGK Prim Borcu Olanlar Dikkat!


Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü Kaşif Kılıç, ''Emekli olduktan sonra çalışanların ödemek zorunda oldukları Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) borcu bulunanlar için getirilen yapılandırmada son başvurunun 31 Mayıs'a kadar olduğunu ve Bu imkandan faydalanmak isteyen vatandaşlarımız, son günü beklemeden başvurularını yapsınlar'' dedi.
SGK İl Müdürü Kaşif Kılıç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, belirli yaş, sigortalılık süresi ve prim ödeme gün sayısını tamamlayarak emekli olanların veya kurumdan yaşlılık aylığı almakta olan kişilerin, aylıkları kesilmeden çalışmaları halinde, işvereninden, kendi nam ve hesabına çalışmaları halinde kendilerinden alınan prime Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) dendiğini ifade ederek, ''Yürürlükte olan kanuna göre, 4/A statüsünde çalışanlar yani SSK'lılar da SGDP kapsamındadır. Aynı şekilde 4/B statüsünde çalışanlar yani Bağ-Kur'luların da aylıklarından yüzde 10 oranında SGDP kesilmeye başlamıştır. SSK, Emekli Sandığı ya da herhangi bir banka sandığına tabi olarak emekli olup da 4/B kapsamında çalışmaya başlayanlardan da ticari kazanç veya serbest meslek kazancı dolayısıyla gerçek veya basit biçimde vergi mükellefi olanlar için de SGDP uygulaması 02.08. 2003 tarihinde, yine bu yerlerden emekli olup da yalnız gelir vergisinden muaf olan esnaf veya sanatkar siciline, meslek kuruluşlarına kayıtlı olarak çalışanlar ile şirket ortaklarının da sosyal güvenlik destek primi ödemeleri, 28.01.2004 tarihinden itibaren 12'nci bant gelir basamağının yüzde 10'u oranında prim kesilmeye başlamıştır'' diye konuştu.
Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) uygulamasının belirtilen tarihlerde başlamasından bu yana, prim borcu olanlarla ilgili olarak yılbaşında çıkarılan bir yasayla, 28 Şubat tarihine kadar olan borçları için yapılandırma imkanı sağlandığını Söyleyen İl Müdürü Kılıç, ''Bu yapılandırma kapsamına alınan sosyal güvenlik destek primi borçlarıyla ilgili olarak da son başvuru tarihi 31 Mayıs'tır. Vatandaşlarımızın başvurularını son güne bırakmamalarını, bir an önce başvuruda bulunmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımız başvurularını Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüze gelerek yapabilirler.” Şeklinde ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.