banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Seyyar radar her yerde

Zaman

Sedat Güneç'in haberi

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, denetimlerde "algılanan yakalanma riskinin" sağlanamadığını belirterek, seyir halinde denetim talimatı verdi.

Radar denetimlerinin illerde genellikle aynı yer ve aynı saat dilimlerinde yapılması, trafik ekiplerinin deşifre olmasına sebep oldu.

Radar ekiplerinin aynı renk, model, plakalı araçlar ile yaptığı denetimlerin internete düştüğü ve e-posta yoluyla sürücülerin uyarıldığı saptandı.

Oğuz Kağan Köksal, bir genelge yayımlayarak, 81 il emniyet müdürüne, kontrol noktalarının sık sık değiştirilmesi ve "seyir halinde" hız denetimi yapılması talimatı verdi.

Radarlı hız kontrollerinin kazaların yoğun olarak meydana geldiği yerlerde yapılmasının istendiği genelgede, "Radarlı hız denetimlerinin en az yarısı bu güzergâhlarda seyir halinde yapılacak. Birden fazla aracı olan il emniyet müdürlükleri, bu araçları değişimli olarak kullanacak.

Uygulama noktaları sık sık değiştirilecek. Denetimlerden olumlu sonuçların alınabilmesi için hassasiyet gösterilecek." denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.