banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Şeytanın aklına gelmeyecek kopya yöntemi

Ehliyet sınavında kopya çekileceği ihbarı üzerine Kadıköy Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler araştırma başlattı. Yapılan takip sonucu cumartesi günü düzenlenen ehliyet sınavında kopya çekileceği belirlendi.Bluetoothlu silgilerle kopya çekerken yakalandılar...

Yapılan operasyonda ilk olarak Enver B. (45) ve beraberindeki Mustafa A. ve Tacettin Y. okul yakınında gözaltına alındı.

Şüphelilerin kopya yöntemini inceleyen polis ekipleri, kurulan sistemi gördüklerinde şaşkınlık geçirdi. 3 şüphelinin içerideki adaylara içine bluetooth cihazı yerleştirilmiş silgiler aracılığıyla kopya gönderdiği tespit edildi. Sınav sırasında sınıflara yapılan operasyonda ise şebekeden 2şer bin lira karşılığında kopya için yardım aldığı belirlenen H.D, M.B, R.A, F.K, ve Y.C isimli kadın, bluetoothlu silgileriyle birlikte gözaltına alındı.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYORDU

Adaylar, cep telefonu ve bluetoothlu kulaklık yerleştirilmiş silgileriyle sınava giriyordu. Vücutlarına gizledikleri cep telefonlarını sınav sırasında açık bırakan adaylar, bluetoothlu silgi aracılığıyla dışarıdaki şebeke üyesiyle bağlantı kuruyordu. Adaylar, sınav sırasında silgiyi ağızlarına yaklaştırıp kısık sesle soruyu okuyor, şebeke üyesinin cevabını ise silgiyi kulağına götürerek alıyordu.

Gözaltına alınan 8 kişi, bugün emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen zanlılar yüzlerini kapatarak soruları cevapsız bıraktı. Son günlerde gündemden düşmeyen kopya skandallarında KPSS 2010 sınavının bazı bölümleri iptal edilmişti. Son olarak ehliyet sınavında da teknolojik kopya skandalının ortaya çıkması, kopya olayının gündeme bir kez daha gelmesine neden oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.