banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Serbest bırakılan rehineler Ankara'da

Musul'da rehin alındıktan 101 gün sonra serbest bırakılan konsolosluk personeli ve aileleri, Başbakanlık özel uçağı ile Ankara’ya ulaştı.

Şanlıurfa GAP Havaalanı'ndan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da içinde bulunduğu özel 'TUR' uçağı ile Ankara’ya gelen personel ve ailelerini, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve rehinelerin aileleri karşıladı.

Uçağın havalimanına inmesinin ardından Musul konsolosluk personeli ve aileleri, yakınlarıyla kucaklaşarak hasret giderdi. Duygusal anlar yaşanırken, rehinelerin bazı yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Esenboğa Havalimanı'nda bekleyen vatandaşlara hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Allah'a hamd olsun. Hepinizi şükür ile selamlıyorum. Bugün bir bayram günüdür. Bugün bütün bir milletimiz için bayram günüdür.”dedi.

Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’a teşekkür eden Davutoğlu, "Öztürk kardeşim, aynı zamanda diplomasi anlamında meslektaşım ve ekibi, vakur ve metin bir şekilde beklediler. Baş eğmediler, dimdik durdular. Neyi temsil ettiklerinin bilinciyle hep devletlerine ve her an arkalarında olan milletlerine güvendiler. Bugün aramızdalar. Bugün o onurlu, o sabırla bekleyişin hasretle buluşmayla noktalandığı gün.”diye konuştu.

Rehinelerle ilgili konunun siyaset malzemesi yapılmak istendiğini belirten Davutoğlu, "Bu zaman zarfında ailelerimizi provoke etmek için çok çalışan oldu. Yüreğimize taş bastık. Ama şu sizlerin oluşturduğu güzel manzara, dünyaya ve o provokatörlere gösterdi ki hükümetmiz, kendi vatandaşının bir tek saç telini bile dünyaya ve aleme değişmez. Onlar bu bilince sahip değillerdi, onlar bu ailelerin acılarını paylaşmaya hazır değillerdi. Bu aileler acıyla evlatlarını beklerken, onlar bu ailelerin acıları üzerinden siyasi operasyon yapmaya kalktılar. Şimdi konuşma vakti, evet bu aziz millet acıyı da kederi de bütün mutluluğu da paylaşmayı bilir ama acı ve keder günlerinde acı ve keder üzerinden siyasi operasyon yapmaya kalkanların da maskelerini indirir, bugün maskeler inmiştir.”şeklinde konuştu. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.