banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Şerafettin Elçi Havalimanı 16 gündür hizmet vermiyor

Açıldığı günden beri bölgede uzakları yakın eden bölge insanının batıya ulaşımında kolaylıklar sağlayan Şırnak Havalimanı çeşitli nedenlerden dolayı kapalı durumda.

Ankara-İstanbul ve İzmir’e günde bir sefer olmak üzere günlük 3 uçak seferi ile 1200 yolcu kapasiteli Şerafettin Eçi Havalimanı, 16 gündür hizmet vermiyor.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Valilik kararıyla uygulanan 8 günlük sokağa çıkma yasağı ile birlikte Havaalanı da kapanmıştı.

Yetkililer konuyla ilgili açıklama yapmazken Havalimanın ne zaman açılacağı bilinmiyor. İsmini vermek istemeyen bir çalışan, insanların artık bu tarafa seyahat etmekten çekindiğini ve yolcu kapasitesinin düşüklüğü nedeniyle THY'nin seferlerini beklettiğini iddia etti.

Irak’a komşu olması ve Habur Sınır Kapısındaki işlevselliğin yoğunluğu nedeniyle batı ile arasında köprü olan Şerafettin Elçi Havalimanı’nın kapanması ile birlikte, Şırnak ve Irak bölgesinden gelen yolcular, Mardin, Siirt, Batman ve Diyarbakır’daki havalimanlarına gitmek zorunda kalıyor. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.