banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Urfa Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray

HDP’nin sokağa çıkma çağrısıyla başlayan 6-7 Ekim olaylarında Van’da PKK’liler tarafından katledilen Mehmet Latif Şener cinayetiyle ilgili dava, katillere ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl 6’şar ay hapis cezası verilmesiyle sonuçlandı. Mahkeme sonucunu değerlendiren Av. M. Şefik Kocaağa, tahkikatın PKK’nin şehir yapılanması olan YDG-H üzerinden yapılmamısını eleştirdi.

Maktul Şener’in Avukatı M. Şefik Kocaağa, soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yapılmadığını belirterek, tahkikatın genişletilmeden araştırıldığını ve gerçeklerin ortaya çıkmadığının altını çizdi.

“Gerçekler ortaya çıkmadı”
Mahkeme sonucunu değerlendiren Kocaağa, soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yapılmadığının altını çizerek, “Öncelikle bu işin talimatını veren kişilerin, izlerini gizledikleri kanaatine varıyoruz. Bunun sonucunda tahkikatın genişletilmesi ve tahkikatın özellikle bu yönde yapılması talebinde bulunduk, ancak bu talebimiz reddedildi. Bu katliamı yapanların dağ kadrosunun emriyle değil de, şehir yapılanması tarafından planlandığını ve talimatın da onlar tarafından verildiği kanaatindeyiz. Şehir içindeki bu eylemlerin YDG-H tarafından yapıldığını da bütün kamuoyu biliyordu. Dolayısıyla bu da şehir yapılanmasının bir ürünüdür. Ancak bu yönde soruşturma yapılmamış, işin bu yönü gizli kaldı. Katliamı tamamen dağ kadrosuna havale ederek mahkeme sonuçlandı ve gerçekler ortaya çıkmadı. Bu yönde soruşturmanın sağlıklı yapılmadığı ve de tahkikatın bu yönde yapılması gerektiği konusunda taleplerimizin reddedilmesini doğru bulmuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Şener, IŞİD’i PKK kadar eleştirmişti”
Atılan iftiraların doğruyu yansıtmadığını ve Şener’in IŞİD’i de PKK kadar eleştirdiğinin herkesçe bilinmesine rağmen katledildiğini vurgulayan Kocaağa, “M. Latif Şener kesinlikle IŞİD’li değildi. Şener, IŞİD’i, PKK kadar eleştirmişti ve bu toplumda da bilindiği halde bu şekilde karalanıp katledilmişti. Şener’e atılan iftiralar onu katletmek kadar büyük bir suçtur. PKK’nin de öteden beri yapmış olduğu en büyük taktiği yalan ve iftiralardır. Olayın olduğu tarihlerde PKK’nin taktiği IŞID üzerinden cami ve cemaat ehlini kötülemekti. Bu şekilde tek amaçları IŞİD üzerinden İslam’ı kötülemektir.” dedi.

Şeneri katletmekten yargılanan Hüseyin Karabulut ve Mahsun Ceylan’a, "Devletin birliğini, ülke bütünlüğünü bozmak" ve "tasarlayarak öldürme" suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet, "6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar hakkındaki kanuna muhalefet" suçundan da 10 yıl 6’şar ay hapis cezası verilmişti.  (Yılmaz Sönmez - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.