banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Yunus Memiş tarafından yapılan basın açıklamasında, Eğitim-Sen’in kendilerine karşı olan suçlayıcı tavırlarını bırakması ve siyaset yerine sendikacılık yapması gerektiğini ifade etti.

Memiş, sendikal çalışmaların illegal örgütlerin çalışma alanı olmadığı ifadelerine yer verdiği, açıklamada, “Sendikal hak arayışı ve sendikal örgütlenmeyi üyelerinin hizmetinde sürdüren bir anlayışı esas alan sendikamız gerek yerelde ve gerekse ülke genelinde çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Bizim için üyelerimizin çalıştığı ve hizmet ettiği her alan çalışma sahamızdır” dedi.

“Kamuoyu yanlış yönlendiriliyor”

Eğitim Sen Diyarbakır Şubesinin Eğitim-Bir-Sen etkinliğini kamuoyuna suçmuş gibi göstermesinin doğru olmadığı belirten Memiş daha sonra, “9 Aralık'ta Diyarbakır'ın Hani ilçe kaymakamlığı ve Eğitim Bir Sen İlçe Temsilciliği'nin yeni atanan öğretmenler için düzenledikleri "Moral gecesi" etkinliği kamuoyuna suçmuş gibi yansıtması hak ve özgürlük mücadelesinin öncüsü olan sendikal anlayışa sığmaz.  Kaldı ki adı geçen etkinliğe bütün sendikaların üyeleri ve kendi sendikalarının üyeleri de katılmıştır” ifadelerine yer verdi.

“Çamur at, izi kalsın”

Eğitim-Sen’in bölgede binlerce üyesi bulunmasına rağmen hiçbir etkinlikte üyelerinin çıkarını düşünmediğini belirten Memiş, “Sosyal dayanışma ve birlikteliğin gerekliliğine inanmayan bir zihniyetin sendikal kazanımları idrak etmesi beklenemez. Sendikamızın yerelde ve kırsal kesimde çalışanlarına yönelik düzenlediği çalışmaları hazmedemeyen bir anlayış ancak çamur at izi kalsın mantığıyla hareket eden zavallılardır. Genel Yetkili Sendika olduğu yıllarda Ülkeyi talan ve yağma edenlerle kol kola  tüyü bitmemiş yetimin hakkını gasp eden darbecilere çanak tutan bir anlayışı milletimiz unutmuş değildir. Dünyada emsali görülmemiş bir darbe yalakalığı ile sendikal faaliyeti sürdürmek ancak bu zihniyete yakışır” sözlerine yer verdi

“Eğitim-Sen eski Türkiye zihniyetine sahiptir”

Eğitim-Sen’in Kamu  sendikalarının işlevinden bihaber daha çok marjinal örgütlerin arka bahçesi konumunda faaliyet sürdürdüğünü söyleyen  Memiş açıklamasının devamında, “Marjinal örgütlerle kol kola olan Bir sendikal anlayış kamu çalışanlarının isteklerinden ve sorunlarından bigane olmaya mahkûmdur. Bir Kaymakamın sendika şubesini ziyaret etmesini hazmedemeyen bir anlayışın yıllar önce halkı kendi siyasi emelleri uğruna feda eden eski Türkiye anlayışına sahip zihniyetinin içki sofralarında bardak tokuşturmalarına tüm halkımız şahittir” ifadelerini kullandı.

“Eşkıya çetelerine ses çıkarmayan sendikacılık yapamaz”

Eğitim-Sen’in İnsan hak ve hürriyetlerini gasp eden darbecilere arka çıkan beşli çetenin merkezinde bulunduğu ifadelerini kullanan Memiş devamla, “Diyarbakır’ımızda 6-7 Ekim olaylarında şehri yağma talan eden eşkıya çetelerine söyleyecek hiçbir sözü olmayan bir anlayışın sendikacılıktan söz etmeye hakkı yoktur. İnsan yaşamının hak ve onurunun korunması için gerek yerelde ve gerekse ülke genelinde hiçbir aktivitesi olmayan bu sözde sendika söz konusu üyeleri olunca Kaf dağının arkasını göstermekten geri durmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

“Eğitim-Sen bize sataşmaktan vazgeçmelidir”

Eğitim-Sen’in gerek il şubemizin gerekse de ilçe teşkilatlarımızın başarılı çalışmalarını hazmedemediği sözlerine yer veren Memiş son olarak, “Okullarda üyelerimizin takdire şayan çalışmalarını ve başarılarını baskı ve sindirme ile engelleyen sendikal anlayış ancak örgüt militanlığı olarak tanımlanır. Biz icraat üretiriz onlar laf üretip çamur atar. Eğitim Seni Sendikamıza ve üyelerimize sataşmaktan vazgeçip hiç yapmadığı sendikacılığın asli vazifelerini bir an önce yapmaya davet ediyoruz” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.