banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Şemdinli'de hastaneye yapılan saldırı Viranşehir'de kınandı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçe Devlet Hastanesi doktor ve personeli, yaptıkları basın açıklamasıyla PKK tarafından Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde hastaneye düzenlenen bombalı saldırıları kınadı.

Basın açıklamasında konuşan Viranşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor İlhan Erkan, sağlık personeline yapılan saldırıları lanetledi.

PKK’nin sağlık çalışanları, ambulanslar ve hastanelere yönelik saldırıların sürdüğünü belirten Erkan, aile hekimi Abdullah Biroğlu’nun memleketi Diyarbakır’da, Sağlık memuru Eyyüp Ergen ve ambulans şoförü Şeyhmus Dursun’un Şırnak’ta silahlı saldırı sonucu hayatlarını kaybettiklerini söyledi.

Erkan, “Onlarca çalışanımız alıkonuldu. Ambulans ve hastanelerimiz ateşe verildi. Sağlık çalışmaları aksatılmaya çalışıldı. Sağlık çalışanlarının tek amacı hayat kurtarmaktır. İnsanımızın sağlığına hizmet etmektir tek görevimiz. Bu tür saldırılar kabul edilemez. Biz tüm saldırılara rağmen çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu tür saldırıları nefretle kınıyoruz.” dedi.  (Sabri Acet - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.