banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç Şanlıurfa Balıklıgöl

Şehitkâmil Ormanı'na 25 bin fidan dikildi

 Her yıl olduğu gibi bu yılda düzenlenen “Bi Dünya Yeşil” 9. etap projesiyle, 9. Etap Şehitkâmil Ormanına, 25 bin 600 fidan dikimi gerçekleştirildi.

Gazikent Bölgesi Burak Mahallesi’nde Şehitkâmil Ormanı’nda düzenlenen fidan dikim törenine, Gaziantep Vali Yardımcısı Beyazıd Bestami Alkan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Gaziantep il Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Belediye Meclis üyeleri,  öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Her yıl Mart ve Kasım aylarında bir ağaç kampanyası gerçekleştirmek üzere ‘Bi Dünya Yeşil’ projesini hayata geçirdik. İlk diktiğimiz ağaçlar, 10 santimlik bir fideydi. Allah’a şükür şuan da bir buçuk metre boyuna erişti. Bugün ki gerçekleştireceğimiz fidan dikiminde, 102 bin 600 metrekare alanda, yaklaşık 25 bin 600 fidanı toprakla buluşturuyoruz. Yapmış olduğumuz bu ağaç kampanyalarının tamamını öğrencilerimizle birlikte yapıyoruz. 2 yıl boyunca bu fidanların can suyunu veriyoruz. Bitkiler kendine geldikten sonra artık doğal ortamda, yağmur ve doğal şartlarda büyümesine katkı sunuyoruz. Bizim buradaki hedefimiz, bu ağaçlama alanının daha sonra büyünce bu bölgeye bir mesire alanına dönüşmesini sağlamaktır.”dedi.

‘Bi Dünya Yeşil’ projesini olumlu bulduğunu ifade eden Gaziantep Vali Yardımcısı Beyazıd Bestami Alkan, “Fidan dikmek, ağaç dikmek, hizmetlerin en başında yer alıyor. Çünkü Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) bile bir hadisinde ‘kıyamet gününde bile elinizde bulunan fidanı dikin” diye buyuruyor.”diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri kendi fidanlarını dikti. Fidanı toprakla buluşturan protokol üyeleri can suyu da vererek, diktikleri fidan başında hatıra fotoğrafı çektirdi. Fidan dikmeye gelen öğrenciler ve vatandaşlar da kendi fidanlarını dikerek, fidan dikmenin mutluluğunu yaşadı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.