banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şehit Aileleri ve Gazileri buluşturan yemek VİDEO



Yemekte Vali Celalettin Güvenç’e Eşi Turan Güvenç, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Emniyet Müdürünün eşi Zübeyde Likoğlu ve 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, Emniyet Personeli, Şehit yakınları ile Gaziler ve Aileleri eşlik etti.

Yemek öncesinde bir konuşma yapan Vali Güvenç, Emniyet Teşkilatının Kuruluşunun 168. Yılı vesilesiyle, Şehit yakınları ve Gazilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Vali Güvenç, bütün polis teşkilatının yeni görev yıllarında kazadan beladan uzak bir görev yılı geçirmeleri temennisinde bulundu.

Şehit yakınlarına ve Gazilere sabır dileyen Vali Güvenç, “Duygulu, içli, yanık ve yürekleri yaralı milletiz. Çünkü tarih boyunca çok sıkıntı çekmiş; birçok cephede yiğitlerini kaybetmiş; vatanı, dini, bayrağı uğruna sürekli savaşlara girmiş bir millet ve tarihin sahibiyiz. Bunun yükü, sorumluluğu, gururu, acısı hepsi üzerlerimize sinmiş ve yansımış durumda. Allah, şehitlerimize rahmet eylesin, sizlere sabır versin. Diğer çocuklarınızı sizlere bağışlasın” dedi.

Vali Celalettin Güvenç, artık gelinen noktada topyekûn acıları dindirmeye ve bu acılara son vermeye, yeni acıların meydana gelmesini önlemeye çalıştıklarını ifade ederek, “İnsan olarak ölümler dursun. Enerjimizi aklımızı fikrimizi boş işlere harcamayalım. Yiğitlerimiz toprağa düşmesin diyorum. Soru şudur; ‘Biz 10 yıl sonra 20 yıl sonra yüz milyon nüfusu olan dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına giren gerçekten demokratik, halkıyla barışmış, halkının değerlerine saygılı, güçlü lider bir ülkenin ve saygın başı dik Türk, Kürt,  Arap vatandaşı mı olacağız? Yoksa Allah korusun onun bunun oyuncağı olan onun bunun yönlendirdiği, kendi çıkarlarına alet ettiği bir ülke mi olacağız’. Soru budur, buna cevap verilmelidir” dedi.  

Vali Güvenç konuşmasını “İnanıyorum ki millet çektiği acılardan ve aldığı derslerden de o büyük ülkenin, o büyük Türkiye’nin birer gururlu vatandaşı olma adına her türlü acıyı da bağrına basacaktır. Yeni acıların olmaması adına da her türlü acıları içine atarak, acıları karşılamaya hazırdır diye düşünüyorum. Bu inançtayız önümüz açık çok acı çektik. 30 yılı geçti çok yiğitlerimizi kaybettik. Ama bu işlerin sonu geldi ve gelmeli. Artık çocuklarımız iyi eğitilmeli, üretmeli, çalışmalı, dünya ile rekabet etmeli. Gündemimize bunlar girmeli; acılar, gözyaşları girmemeli. Bunun arayışı içerisindeyiz. Toplum olarak, millet olarak, devlet olarak İnşallah el birliğiyle bunu da başaracağız. Acıların dinmesini içtenlikle diliyorum. Allah memleketimizin milletimizin önünü açsın, milletimizin çocuklarını korusun tırnaklarına taş değdirmesin” şeklinde tamamladı.

Emniyet Teşkilatının Kuruluşunun 168. Yılı münasebetiyle bir konuşma gerçekleştiren Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, “Doğusuyla batısıyla her köşesi tarihi ve kültürel zenginlikle yoğrulmuş bu cennet vatanımızda hep birlikte yaşamanın heyecanını bu vesile ile bir kez daha tüm kalbimizde hissetmiş bulunuyoruz. Bu heyecanla birlikte yüzyıllar boyu aynı değerleri paylaşma ve aynı ideal uğruna mücadele etmenin bize yüklediği tarihi misyon bizleri birbirine bağlayan kopmaz bir bağ vazifesi görmektedir” dedi.


Konuşmaların ardından Vali Celalettin Güvenç, şehit yakınları ve gazilerle aynı sofrayı paylaşırken, program İl Müftüsünün İhsan Açık’ın şehitler için okuduğu duanın ardından sona erdi.

Öte yandan programa katılan bir Şehit yakını Türkçe ve Kürtçe olarak yaptığı konuşmasında bir daha bu acıların yaşanmamasını diledi. Şehit yakını, “İnşallah barış olur. Bütün Müslümanlar birbirleriyle kardeştir zaten yine kardeş olalım yine birleşelim. Bunlar birbiriyle evlenmiş, Kardeş olmuşlar” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.