banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Küçük Çamurlu

Şehit aileleri Ankara'da görülecek dava için yola çıktı

Geçen yıl 6-7 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda PKK/HDP’liler tarafından, ihtiyaç sahibi ailelere et dağıtırken katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının aileleri, yarın Ankara 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek duruşmaya katılmak üzere Diyarbakır’dan yola çıktı.

Mahkemenin Ankara’ya taşınarak, Diyarbakır’dan yaklaşık 900 kilometre uzağa gitmek zorunda bırakıldıkları için üzgün olduklarını dile getiren Yasin Börü’nün babası Fikri Börü, “Ne gerek vardı, mahkemeyi o kadar uzak bir yere taşımaya. Olay Diyarbakır’da oldu. Biz de Diyarbakırlıyız. Bu da yetmezmiş gibi mahkemenin sonuçları hep olumsuz oluyor. Sanıkların çelişkili konuşmasına ve ortadaki delil ve şahitlere rağmen sanıklar serbest bırakılabiliyor.” dedi.

Suçluların adil bir şekilde yargılanmalarını isteyen Börü, suçluların cezalarını çekmeleri gerektiğini belirterek, “Hakim ve savcılar, katledilen çocuklarımızın resimlerine baksınlar. Onları kendi çocukları gibi düşünsünler. Ona göre karar versinler. Bu davanın peşini bırakmayacağız.” diye konuştu.

“Çocuklarımızın katilleri dışarıda geziyor”

Ankara’da görülecek davanın adil olmasını ümit ettiklerini ifade eden Hasan Gökgöz’ün babası Mehmet Gökgöz, daha önceki mahkemenin adaletten uzak olduğunu ifade ederek, birçok kişinin sorgusuz sualsiz tahliye edildiğini söyledi.

Çocuklarının katillerinin dışarıda gezdiğini belirten Gökgöz, “Bugün tekrar Ankara’ya gidiyoruz. Ancak dilerim geçen mahkeme gibi bizi dinlemeden 6 kişiyi serbest bırakmazlar. Çocuklarımızın katledilmesi olayına katılanlar şu anda dışarıda geziyor. Üst kattan oğlunu iple sarkıtan kadın ile ev sahibi dışarıda özgürce geziyor. Böyle bir yargılamayı biz kabul etmiyoruz. Bu adalet değildir. Eğer adalet diyorlarsa hak yerini bulsun. Sanıkları teker teker bırakmak adalet değildir.” ifadelerini kullandı.

“Yargılayanlar ve yargılananlar bilsinler ki, Allah’ın huzurunda hiçbir şey gizli kalmaz”

Ankara’da görülecek olan Yasin Börü ve arkadaşlarıyla ilgi davaya gitmek için diğer Şehit aileleri ile beraber yola çıkan Riyat Güneş’in kardeşi Nihat Güneş, “Bu akşam yola çıkıyoruz. Bunlardan yana hiç ümidimiz yoktur. Ama Allah’a güveniyoruz. Adaletlerinin nasıl olduğu ortadadır. Bunlar, suçlu ile suçsuz peşinde değiller. Maddiyatı kuvvetli olanı üstün kılmak istiyorlar. Biz yalnızca Allah’ın adaletine güveniyoruz. Yargılayanlar da yargılananlar da bilsinler ki Allah’ın huzurunda hiçbir şey gizli kalmaz.” şeklinde konuştu.

Davada yargılananların suçlu olduğunun herkes tarafından bilinen bir durum olduğunu vurgulayan Güneş, “Bunların derdi adalet değil, batılın gözüne girmek. Adil bir yargı beklemiyoruz. Ancak yine de gideceğiz ve davanın takipçisi olacağız. Allah dilerse, yarın Ankara’da olacağız.” dedi.

HDP’li yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ancak şimdiye dek hiçbir soruşturma başlatılmadığını söyleyen Güneş, “Seçimden önce hesapsız hiçbir şey kalmayacağını halka vaat edenler, seçimden sonra her şeyi unutuyor. Bakalım yetkililerin vaatlerini bu mahkemede göreceğiz. Netice ne olursa olsun, katiller ve azmettiriciler de şunu bilmeli ki, katlettikleri kişilerin arkalarından bıraktıkları yetimlere hesap veremeyeceklerdir.” dedi.

“En büyük suçlu olan Demirtaş, yargılanmalı”

Çocuklarının katillerinin yargılanması için adil bir duruşma ümidiyle Ankara’ya gittiklerini dile getiren Hüseyin Dakak’ın babası Özdekin Dakak, “Mahkemede adaleti göremedik ancak Allah adaletle hükmedecektir. Geçen katıldığımız mahkemede, heyet bile adalet beklemediğini itiraf etti. Adil bir mahkeme olacağını sanmıyorum. En büyük suçlu olan Selahattin Demirtaş, insanları sokaklara döküp çocuklarımızın katledilmesine neden oldu. Şehit aileleri olarak onun hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz halde henüz gözle görünür bir işlem yapıldığına şahit olmadık.” ifadelerini kullandı.

“Suçluların serbest bırakılmasına bir anlam veremedik”

6-7 Ekim olaylarında Köy-Der’de İslami faaliyetlerinden dolayı katledilen Turan Yavaş’ın kardeşi Kenan Yavaş ise, “Allah Teâlâ rahmet etsin. Onlar bize gerçekten yol gösterdiler.  Allah, hak yolda gitmeyi nasip etsin inşallah. Rabbim şahadetlerini kabul etsin.” şeklinde konuştu.

Yasin Börü davasının Ankara’ya alınmasına tepki gösteren Yavaş, “Bu işi sulandırmak için Diyarbakır’dan İzmir’e İzmir'den de Ankara'ya aldılar. Şehit aileleri bu davaya çağrılmadı. Bununla beraber, Yasin Börü’nün üzerinden araba ile geçen kadın da serbest bırakıldı. Bu suçluların bırakılmasına bir anlam veremedik. Cumhurbaşkanı ve Başbakan her mitingde Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice bir şekilde katledilmelerini unutmayacaklarını dile getirmelerine rağmen, bu işin gerçek failleri serbest bırakılıyor. Bu mahkemenin sonucunun adil olmasını bekliyoruz.” dedi. (M. Sıddık Bilge- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.