banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Şehid için Zazaca ağıt

Köyde Zazaca ağıtlar yakılırken, şehit babası Cuma Karadağ, "Vatan sağ olsun. Söyleyecek bir şey yok, söyleyecek hiç bir şey oğlumu geri getirmez" dedi.


Hakkari-Çukurca Karayolu üzerinde bulunan Geçimli Jandarma Karakolu'na 3 ayrı koldan saldırı girişiminde bulunan bir grup PKK'lı ile güvenlik güçleri arasında ;çıkan çatışmada şehit olan 6 askerden jandarma er Yaşar Karadağ'ın baba ocağında gözyaşı sel oldu. Diyarbakır'ın Çermik İlçesi'ne bağlı Kuyu Köyü'nde yaşayan 7 çocuklu Karadağ ailesinin fertleri Zazaca ağıtlar yaktı. Şehidin köyevi Türk bayraklarıyla süslendi.


Köyde çiftçilik yapan şehit babası Cuma Karadağ'ın 3 çocuğunun fındık toplamak için Adapazarı'nda diğer iki çocuğunun da Çanakkale ve İstanbul'da çalıştığı öğrenildi. Bir çocuğu yanında bulunan Cuma Karadağ, askerde olan ve şehit olan oğlu Yaşar'ın 9 aylık asker olduğunu ve 6 aydır da Hakkari'de bulunduğunu söyledi. Oğlu ile en son geçen Perşembe günü görüştüğünü belirten Cuma Karadağ, "Bana kendisinin iyi olduğunu söyledi. Operasyonlara çıkmadığını ve karakolda nöbet tuttuğunu söyledi" dedi.


Büyük üzüntü yaşayan şehit babası Karadağ, "Vatan sağ olsun. Söyleyecek bir şey yok, söyleyecek hiç bir şey oğlumu geri getirmez" dedi. Anne Sultan Karadağ ise yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilebildi. Köyde Türk bayrakları asılan şehit evine köylüler akın ederek taziyede bulundu. Şehit Yaşar Karadağ'ın yarın düzenlenecek törenle köyde toprağa verileceği belirtildi.
HT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.