banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Şehid Hatip Dağ mezarı başında anıldı

Adana’da 06 Mart 2002 tarihinde polisin gerçekleştirdiği baskın sonucunda katledilen Hatip Dağ, şehadetinin sene-i devriyesinde memleketi Mardin’in Mazıdağı ilçesinde bulunan mezarı başında anıldı.

Çok sayıda seveninin katıldığı anma programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, İslami mücadelesinin anlatılmasıyla devam etti.

Programda konuşan Abdulkadir Şani, şehit ve şehadetin önemine değindi. Şehid Hatib’in hayatından kesitler anlatan Şani, hayatının tamamının İslami çalışmalarla geçtiğini söyledi. Şehid Hatip’in hiçbir zaman kimsenin kalbinin kırmadığını dile getiren Şani, güler yüzlü olduğunu ifade etti.

Şani, “Şehid Hatip, kendisinden yaşça küçük olanlarla büyükmüş gibi davranırdı. Çocukları çok sever onlarla yakından ilgilendirirdi. İnsanlar onun yanında kendini güvende hissederdi. Şehid Hatip ile karşılaştığımızda, sohbet ettiğimizde kendimizi farklı bir dünyada buluyorduk sanki. Gerçekten de şehitlerin hayatı bizim için birer örnektirler. Şehitlerin hayatına baktığımızda çok güzel örneklerle karşılaşıyoruz. Onun için şehitlerimizin hayatını en ufak ayrıntısına kadar araştırmalı, öğrenmeli ve hayatımızda yaşamalıyız.” dedi.

Şehid Hatip Dağ’ı buradan alıp şehadete götüren dünya malı ve başka bir şeyin değil İslami hizmet endişesinin olduğunu kaydeden Şani, Şehidin tüm zamanını İslami hizmete ayırdığını söyledi. Şehid Hatip Dağ’ın bir görüşme için gittiği Adana’da polisin yaptığı baskın sonucu katledilerek şehid edildiğini söyleyen Şani, konuşmasını dua ile bitirdi.

Programa katılan Şehid Hatip Dağ’ın sevenleri ise şehidi rahmetle yad ettiklerini söyledi. (M. Salih Keskin/Hüseyin Temel – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.