banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Kızıltepe (Qoser) Şenyurt (Dirbêsiyê) Mahallesi'nde ikamet eden Kılınç ailesi, kanalizasyonun tıkanması nedeniyle evlerine giren pis sudan dolayı perişan halde olduklarını söyleyerek, yetkililere tepki gösterdiler.

Defalarca belediyeye başvurmalarına rağmen sorunlarıyla ilgilenilmediğinden yakınan Halil ve Türkkiye çifti, seçim öncesi Ahmet Türk'ün kendilerine "bir sorununuz olduğunda gelip yüzüme tükürün" dediklerini belirterek, seçimden sonra unutulduklarını dile getirdiler.

"Defalarca belediyeye başvurduk ama onlar fakirlerle ilgilenmezler"

Evine devamlı olarak kanalizasyon suyunun dolduğunu belirten Halil Kılınç, "15 senedir gözlerim görmüyor. Halimizi görüyorsunuz. Bu kanalizasyon suyundan dolayı perişan olduk. Defalarca belediyeye başvurmamıza rağmen gelip yapmıyorlar. Fakir insanlara kimse bakmıyor. Hem fakiriz hem de noksanım nasıl bize bakacaklar? Onlar fakir insanlarla ilgilenmezler ama zengin biri olsa hemen giderler. Bizim gibi fakirlerden herhalde beklentileri yok. Eşim yaşlı ben ise görmüyorum. Normalde kanalizasyon var ama borular çok dar olduğundan tüm kanalizasyon pisliği banyomuzun içine giriyor. Artık banyo yapamıyoruz böyle devam ederse kolera hastalığına yakalanacağız. Çok perişan bir haldeyiz." diyerek mağduriyetlerini dile getirdi.

Halil amcanın eşi Türkkiye Kılınç ise "Seçim zamanı oy için milletin kıymetini biliyorlardı ama seçim bitti milletin kıymeti de bitti. Bu gördüğünüz kanalizasyon pisliğidir, görün halimizi. Sözde parke taşı yapacaklar o da yalan, ne gelirse kendileri yiyorlar. Eşimin gözleri görmüyor, bu suyun üzerinden geçirinceye kadar perişan oluyorum." diyerek dert yandı.

"Seçim zamanı bizden oy isteyen Ahmet Türk şimdi ise bizi tanımıyor"

İş başına gelenlerin sadece kendi menfaatini gözettiğini söyleyen Türkkiye Kılınç, "Ahmet Türk seçim zamanında buraya geldi onu alkışlarla karşıladık. Çıkıp konuşma yaptı bize dedi ki 'oylarınızı bana verin, beni seçin, ne zaman sorununuz olursa gelip bana tükürün diyordu' işi bittiğinde bizi unuttu. Artık bizi tanımıyor, halimizi sormuyor, hiç buraya gelmiyor. Çünkü davası bitti. Ancak yemekle meşguller, hani ne yapıyorlar? Seçim zamanı gelip oy istiyorlar, onları seçtik halimizi görüyorsunuz, hiç kimse halimizi sormuyor. Kimse fakirler için bir şey yapmıyor." dedi.

"Bir ay susuz kaldık belediye gelip sorunumuzu çözmedi"

Evlerinin bir ara yandığını, Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Asinin evlerine geldiğini ama yardım etmediğini söyleyen Kılınç, "Evimiz yandı İsmail ve Adil geldiler, yemeklerini yediler yardım etmediler. Tüm millet yardım istiyor dediler ve gittiler. İsmail'i de başkan yaptık artık oda bizi tanımıyor. Geçenlerde suyumuz kesildi bir ay susuz kaldık, ettik etmedik gelmediler. En son İstanbul’daki oğlum Diyarbakır’daki bir arkadaşını aradıktan sonra gelip içme suyumuzu yaptılar. Tam bir ay boyunca içecek suyumuz yoktu." diye konuştu.

Yaşlı çift, bir an önce kanalizasyon borularının tamir edilip hem içerideki hem de evlerinin önündeki pis suyun tahliye edilmesini bekliyor. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.