banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Seçim Güvenliği Toplantısı Van'da yapıldı

Van Valiliği Tuşba Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Hakkâri Valisi Yakup Canpolat, Muş Valisi Seddar Yavuz, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Van, Hakkari, Bitlis ve Muş İl Jandarma Komutanları ile Emniyet Müdürleri katıldı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı toplantıda konuşan İçişleri Bakanı  Altınok, seçim sürecinin demokratik olgunluk içinde geçmesi için her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

“PKK ve destekçileri ülkenin huzur ve güvenliğini hedef alıyor”

PKK’nin bir yerlere söz vermişçesine Türkiye’nin huzur ve güvenliğini hedef aldığını belirten Bakan Altınok, "Komşu ülkelerde yaşanılan sıkıntılara rağmen, bölücü terör örgütü ve onun destekçileri, bir yerlere söz vermişçesine ülkemizin huzur ve güvenliğini hedef almışlardır. Düzenledikleri kalleşçe saldırılarla, milletimizin namus ve şerefini korumak için görev yapan, mukaddesatımızın şanlı bekçisi kahraman askerimizi ve polisimizi şehit ediyorlar. Binaları, araçları ve iş makinalarını yakıp  yağmalıyor, milli servetimize zarar veriyorlar. Eli kalem tutacak çocukların ellerine silah veren bu vahşet şebekeleri, sokaklara hendekler kazıyor, patlayıcı düzenekleri kuruyor, tehditle ve baskıyla bölgede yaşayan insanların hayatlarını yaşanmaz hale getiriyor. Bu aziz milleti, yıldırmaya, bölmeye, ateş çemberinin içine çekmeye çalışıyorlar. Bütün bu saldırılar karşısında ülkemizde güven ve istikrar ortamının devam etmesi için, her türlü tedbiri alıyoruz." dedi.

“Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var”

Türkiye'nin Stratejik bir coğrafyada yer aldığına ve çevresinde savaşların olduğuna işaret eden  Bakan  Altınok, "Yanı başımızda, sınırlarımızın bittiği yerde savaşlar var. Milyonlarca insan evini, yurdunu geride bırakarak ülkemize sığınıyor. Bu insanlar Türkiye'yi bir istikrar adası, sığınılacak güvenli bir liman olarak görüyor. Bu zor coğrafyada sağlam durabilmek için, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Millet olarak, sınır ülkelerinde yaşanan sıkıntıları görüp, her türlü hile ve tuzağın farkında olmalıyız" şeklinde konuştu.

“Seçimin güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi büyük bir önem arz etmektedir”

1 Kasım seçimin, güvenli bir ortamda yapılmasının büyük bir önem arz ettiğini vurgulayan Bakan Altınok, şunları söyledi:

"1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan seçimlerinin, güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi büyük bir önem arz etmektedir. Halkımızın iradesinin hiçbir baskı ve etki altında kalmadan, hür bir şekilde sandığa yansıması için, çalışmalarımızı büyük bir titizlikle devam ettiriyor, her türlü güvenlik tedbirini alıyoruz. Seçim sürecini, demokrasimize yaraşır bir şekilde, tartışmasız, nizasız ve huzur içinde geçirmek, siyasi partilerin ve adayların hür ve demokratik bir ortamda, kanunlar çerçevesinde propaganda ve benzeri seçim çalışmalarını yapmalarını temin etmek, seçmenlerin ise oylarını hiçbir baskı altında kalmadan serbestçe kullanmalarını sağlamak, şüphesiz bakanlık olarak bizlerin en önemli önceliğimizdir.”

Seçim işlemlerini belli bir düzen içinde yapma ve yaptırma görevinin yüksek seçim kurulu ile il ve ilçe seçim kurullarına ait olduğunu anımsatan Altınok, ancak  kamu güvenliği ve huzurunun sağlanması ile kanun dışı eylem ve işlemlerin önlenmesinin bakanlıklarının görevi olduğunu söyledi.

“Seçim harekât merkezleri oluşturuluyor”

Bakan Altınok, “Bu önemli görev, mülki idare amirlerimiz ve güvenlik kuvvetlerimiz eliyle yerine getirilmektedir. Bu doğrultuda, bakanlık olarak, seçim sürecinin tam bir tarafsızlık ve güven içerisinde yürütülmesini sağlayarak, ülke genelinde yaklaşık 54 milyon 75 bin 851 seçmenle birlikte bugün toplantıya katılan dört ilimizde bulunan 1 milyon 161 bin 816 seçmenin, hiçbir baskı ve yönlendirmeye maruz kalmadan, hür iradesini sandığa yansıtabilmesi için çalışıyoruz. Seçim döneminde güvenlikle ilgili konuların takibi amacıyla, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve bakanlık Afet Acil Durum Yönetim Merkezinde seçim harekât merkezleri oluşturulmuştur." İfadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Altınok'un konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.