banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Sebze Hijyenik Ortamda Kurutulacak

 

(SODES) kapsamında hazırlanarak Şanlıurfa Girişimci İş Kadınları Derneği adına kabül edilen ‘Güneş Enerjisi ile Hijyenik Sebze Kurutma ve Paketleme Projesi’ Şubat ayında başlıyor.

 Şanlıurfa Girişimci İş Kadınları Derneği ve Kadın Merkezleri tarafından ortak olarak yürütülecek olan proje ile ilgili bir basın açıklaması yapan Girişimci İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı Şanlıurfa’da 300’den fazla ailenin sebze, özellikle biber satın alarak kurutma işlemini bir geçim vasıtası olarak kullandığını söyledi.

ŞUGİŞAD Başkanı Yazmacı Bu yöntemle açık havada kurutulan sebzelerin her türlü kirlenmeye ve alfa-toksin üremesine açık olduğunu belirtti.

 ŞUGİŞKAD Başkanı Yazmacı Proje Koordinatörü Feride Candemir ile birlikte yaptığı açıklamada şunları söyledi; Bu gruptan bir bölümün proje faaliyetlerine katılımı ilerde uygulamaların yaygınlaşması açısından çok önemlidir. Projede yer alacak faaliyetlerimizi 2 kısımda ayırmış bulunmaktayız. Birincisi mesleki Eğitim / Beceri kazandırma kurslarının düzenlenmesi bu kursun içeriğinde özellikle Hijyen gıdalı ürünleri üretimi eğitimi olacaktır bu kurstan faydalanacak kadın sayımız 160 kişi olacaktır. İkincisi ise Girişimciliğin teşvikine yönelik faaliyetler, burada da 20 kadına Girişimcilik eğitimi verilmesi planlanmaktadır. Eğitim faaliyetleri, Harran Üniversitesinin Akçakale yolu üzerinde bulunan Sürekli eğitim Merkezi’nde uygulanacaktır. Atolye (Sebze Yıkama, Kurutma ve Paketleme Tesisi) aynı Sürekli Eğitim Merkezi’nin yanına kurulacak, böylece teorik ve pratik eğitimlerin aksamadan verilmesi sağlanacaktır. Projenin sonucunda, ŞUTSO Bünyesinde oluşturulacak Ticareti Geliştirme Merkezi’nin pazarlama faaliyetlerinden yararlanılarak diğer bölgelere, Suriye ve Kuzey Irak’a da satış imkânları araştırılacaktır. Gelir getirici faaliyetlerin başarısı çarpan etkisinin hızla yaygınlaştırılmasına neden olacaktır.’dedi.

 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.