banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

SAYBURÇ KÖYÜNDE KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ


Okul Bahçesinde düzenlenen etkinliğe Karaköprü Belediye Başkan vekili İsa Kızıldemir’in yanı sıra Başkan Yardımcısı Hamdi Yazar, Karaköprü İlçe Müftüsü Ahmet Altıok, Sayburç İlköğretim Okul Müdürü Ahmet Kılıç,  Sayburç İlöğretim Okulu Öğretmenleri ve Öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik, Kur'an-ı Kerim'in okunması ile başladı. Kur-an’ı Kerim’in okunmasından ardından Sayburç İlköğretim Okulu öğrenciler hazırlamış oldukları Peygamber efendimizin hayatını anlatan ve öğütler veren şiirler ile ilahiler okundu.

Ana sınıfı öğrencilerinin okuduğu Peygamber Efendimizi anlatan şiir programa katılan davetlilere duygu dolu anlar yaşatırken yoğun alkış aldı.

Program sonunda açıklama yapan Okul Müdürü Ahmet Kılıç, “Kainatın efendisi, peygamber efendimizin doğumu olan kutlu doğumu kutladık. Öğretmenler ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan program kapsamında güzel bir etkinlik yaptık. Kâinatın efendisini öğrencilerimize hatırlatmak ve tanıtmak istedik. Programımıza katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Karaköprü İlçe Müftüsü Ahmet Altıok ise “Sayburç köyüne ve okuluna bizleri davet ettiği için çok teşekkür ediyoruz. Türkiye genelinde 1 hafta kutlu doğum etkinlikleri düzenlenmektedir. Bu yıl ki konumuzun teması da,  “Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı”.. Bugün başta İslam alemi olmak üzere dünya çapında insanlık buhran içerisinde huzursuzluk diz boyu insanların kardeşçe birbirlerinin haklarına hukuklarına saygı göstermek suretiyle huzurlu mutlu bir hayat sürmeleri için peygamber efendimizin örnekliğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Okul olarak düzenlenen bu etkinlikten dolayı biz çok mutlu olduk” diye konuştu.

Karaköprü Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir ise şunları söyledi:

“Sayburç İlköğretim okulumuzun düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum haftası etkinliklerine katıldık. Kainatın efendisi peygamberimiz Hz Muhammed (s.a.v.)’in yeryüzüne teşriflerinden dolayı kutlu doğum haftası düzenleniyor. Kutlu Doğum haftasının bütün islam alemine hayırlar getirmesini diliyorum”

Öte yandan Etkinlikte ayrıca okulda düzenlenen salâvat kampanyasında toplamda en çok salâvatı çeken öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.