banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

01.01.2014 tarihinde Sözcü Gazetesinde yer alan haberde Şanlıurfa belediye başkanı E.Ahmet Fakıbaba'nın, başbakan Erdoğan'ın oğlu ve kızının kurduğu TÜRGEV Derneğine 3 milyon TL değerinde 7 bin 921 metrekare yer tahsisi yapıldığı iddiası üzerine başkan Fakıbaba öyle bir açıklama yaptı. 10 yılık görev süresi içerisinde ilimizi sadece fiziki olarak değil, sosyal olarakta yaşanılabilir bir kent haline getirmek için çaba sarf ettiğini söyleyen Fakıbaba, çabalarının sosyal projeler yaparak gençlere eğitime ve turizme katkı sağlamak olduğunu söylerken, şehrin kalkınmasına katkı sağlayan kamuya yararlı birçok dernek ve vakıflara yer tahsisi yaptıklarını söyledi. Şanlıurfa Belediye'sinin TÜRGEV'e 3 milyon lira değerinde arsa tahsis ettiği yönündeki haberlere Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba cevap verdi. Fakıbaba,"Sözcü gazetesinde çıkan haberin, kendisini değil Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı özellikle yıpratma amaçlı olduğunu söyledi. Neden yalnızca TÜRGEV'e verilen arsayı haber yapıldığını, diğer derneklere verilen arsaların haber yapmadığını gazetecilere sordu. Bu yerlerin tahsisleri ile ilgili 5393 sayılı belediye kanunun 15. Maddesini uyguladıklarını söyleyen Fakıbaba, "tüm işlemler mevzuata uygun yapıldı" dedi. Başkan Fakıbaba, amaç yapılan işlerin mevzuata uygun olup olmadığının araştırılmasından ziyade sanki usulsüz bir işlem yapılmış gibi, çıkara yönelik bir işlem VARMIŞ gibi gösterip Başbakanı TÜRGEV üzerinden vurmak istediklerini belirtti. Bu haberi verene "eğer sende yürek varsa savcılık var, git şikâyet et. Savcılık hakkımızda gerekli soruşturmayı yapsın" dedi. "Bu direk olarak AK Partiye ve Başbakan Erdoğan'a çamur atmaktır, bu haberi ortaya atanlar başsavcılığa gitmezlerse namerttir" diye açıklama yaptı.  Fakıbaba, inandığımız doğru kararları bugünde olsa destekleyeceklerini şehrin sorunlarını çözümünü katkı sunacak işadamı, yatırımcı,  STK örgütlenmeleri ve vakıflara destek olduklarını söyledi. Başkan Fakıbaba,"Biz şehrin kalkınması ve gelişmesi için bu tür tahsislerle insanların önünü açtık. Bundan sonrada böyle taleplere katkı vermeye devam edeceğiz" dedi.
Belediye meclisi şimdiye kadar şu derneklere yer tahsisi yaptı-Türkiye Eğitim ve Kültür Derneği'ne 3 bin metrekare- Şanlıurfa Bahar Kültür ve Eğitim Derneği'ne 4 bin metrekare- Sema Basın Yayın Eğitim Derneği'ne 4 bin metrekare- Eyyubiye fakir öğrenciler Derneği'ne 2 bin metrekare-Türkiye Eğitim Gönüllüleri Derneği'ne 7 bin 600 metrekare -TÜRGEV vakfına 7 bin 921 metrekare- Hilton Oteline 5084 sayılı yatırımın teşvik kanun kapsamında 8 bin 600 metrekare.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.