banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Savcı Akkaş'ın tedbiri hukuksuz çıktı

Hükümeti hedef alan operasyonun ikinci ayağını yöneten savcı Muammer Akkaş'ın hukuksuzlukları, gözaltına alınmak istenen işadamlarının malvarlıklarına konulan tedbiri kaldıran savcılarca tek tek ortaya kondu.

 

Hükümeti hedef alan 17 Aralık operasyonunun ikinci ayağında 7 şirkete getirilen tedbir kararlarının hukuksuz olduğu ortaya çıktı. Kararları araştıran İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yarım saatte tedbir kararı verildiği belirlendi.

MÜHÜRLÜ DOSYALAR

TUYAP kayıtlarında yapılan incelemenin 54 klasör ve bin 5 sayfalık fezleke içermesine rağmen, 32 klasörü içeren çuvalların hala mühürlü olduğuna dikkat çekildi.

MASAK'TAN RAPOR YOK

Kazanç miktarlarının ayrı ayrı belirlenmesi gerekirken böyle bir tespite de gidilmedi. MASAK'tan da herhangi bir rapor talep edilmediği belirlenen dosyada suçlara yönelik kurumdan veya bilirkişiden alınmış başka bir rapora da yer vermediğine işaret edildi. Raporda Cumhuriyet Savcıları, soruşturmanın usule uygun olarak yapılıp yapılmadığına ilişkin kuşkular oluştuğunu da karara not etti.

Her şey ortaya çıkacaktır

Hükümeti hedef alan 17 Aralık operasyonunun ikinci ayağı kapsamında alınan, 'mal varlıklarına el koyma kararı' kaldırılan işadamı Cemal Kalyoncu, 'Hukuksuz bir uygulama vardı, kaldırıldı. Her şey ortaya çıkacak' dedi. Açıklama yapan işadamı Kalyoncu, 'Karar açıklandı. Hukuksuz bir uygulama vardı, kaldırıldı. Hukuki süreç devam ediyor. Her şey ortaya çıkacak' diye konuştu.

Hukuk dışı bir uygulama

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Sözüer de konuya ilişkin değerlendirmesinde, 'İnsanların doğduğu andan tüm varlıklarına tedbir koyulması Anayasa'da yasaklanan genel müsadere cezası etkisi gösteren hukuk dışı bir uygulamadır' dedi. Sözüer, şunları belirtti: 'Böyle bir uygulama sadece mallarına haksız olarak tedbir konulan kişi ve kuruluşlara değil tüm ekonomiyi büyük zarar veren sonuçlar doğurmaktadır. Borsadan hisse senedi alan ve olaylarla hiç ilgisi olmayan on binlerce borsa yatırımcısı dahi cezalandırılmak istenmiştir.'

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.