banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Savaştan kaçan Binlerce Kobanili Suruç'a geçtiler

IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalardan kaçarak Türkiye sınırına yığılan Kobanililerin, Türkiye'ye girişlerine izin verilmesinin ardından binlerce mülteci Suruç'un Yukarı Oylum köyüne geçti.

Yukarı Oylum köyünde bekletilen ve çoğu çocuk ve kadınlardan oluşan binlerce mülteciye ilk olarak su dağıtıldı. Afad'ın yanı sıra yerli halkın da Kobanililere insani yardımda bulunduğu görülüyor.

Mülteciler arasındaki bazı yaşlı ve hastaların battaniyeye sarılı halde sınırdan geçtiği görülürken, yurtlarını terk etmek zorunda kalan mülteciler canlarını zor kurtardıklarını söyledi.

Sınırda güvenlik üst seviyeye çıkarılırken Türkiye tarafına geçen mültecilerden kimsenin karşı tarafa geçmesine izin verilmiyor.

Çatışmalardan kaçanların mültecilerden bazılarının hayvan sürülerini de sınıra getirdiği görüldü.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, giriş yapan mültecilerin önce kimlik tespitleri yapılacak. Daha sonra akrabası olanların akrabalarını yanlarına akrabası olmayanların ise belirlenen yerlere yerleştirileceği belirtildi. Bazı mültecilerin de boş olan bir okula yerleştirileceği kaydedildi.

Öte yandan Kobani köylerindeki çatışma sesleri Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde duyuluyor.

Karamix ve Eynbet köylerinde binlerce kişi Suruç sınırına yaklaşırken birçok kişinin mayınlara bastığı ve ayaklarının koptuğunu belirten görgü tanıkları sınırda bir insanlık dramının yaşandığını ifade ettiler.

Bu arada bugün Kobanide Suruça doğru yaşanan büyük göç için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti il Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ve beraberindeki çok sayıda yetkili ile birlikte Suruç ilçesine giderek incelemelerde bulundular. yetkililerden bilgi aldılar.

Balikligol.com /  İLKHA






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.