banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Diyarbakırlılar tarihi Ulu Camiinde kıldıkları Cuma Namazı’ndan sonra,  Sur ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağından dolayı yaşanan çatışmalarda camilerin hedef alınması ve bazı camilerin ibadete kapatılmasına tepki göstererek,  savaşlarda dahi camilere dokunulmadığının altını çizdiler.

Sur ilçesinin 6 mahallesinde devam eden sokağa çıkma yasağından dolayı yaşanan çatışmalarda kutsal değerlerin hedef alınmasına halk tepki göstererek, sivil halkın zarar görmeden çukurların derhal kapatılmasının gerektiğini belirttiler.

“Allah camileri yakanları kahretsin”

Cuma Namazı’ndan sonra tepkisini dile getiren Fuat Açar, “Yapılan olaylarda camilerin yakılması büyük bir yanlıştır. Dinimiz bunları tavsif etmemektedir. Allah cami yakanları ve kapatılmasına sebep olanları kahretsin. Tarihte pek çok savaş oldu camiler yakılmadı ama günümüzde şimdi bu fasıklar tarafında camilerimiz hem de tarihi camilerimiz yakıldı. Umarım bu olaylar bir an önce biter memlekete; huzur, barış ve esenlik gelir.” dedi.

Her dönemde bilinçsiz ve şuursuz insanlar tarafından Diyarbakır’ın tarihi dokusuna ve manevi değerlerine zarar verildiğine ve saldırı yapıldığına dikkat çeken Cemal Acer ise, “Diyarbakır halkı yani biz bu değiliz, son aylarda yaşananlar Diyarbakır ve halkı ile hiçbir alakası yoktur. İnşallah halk olarak bu sıkıntılı günleri atlatacağız ve kısa sürede bu illetten kurtulacağız. Vurmak, kırmak ve hendek kazmakla bu işler olmaz. Bu olaylar kontrollü bir şekilde sivil halka zarar vermeden çözülmelidir.” İfadelerine yer verdi.

“Camilerin kapatılmasına ve yakılmasına kesinlikle karşıyız”

Camilerin kapatılmasına ve yakılmasına sert tepki gösteren Mehmet Salih Sarkmaz ise, “ Camilerin ve kiliselerin yakılmasına kesinlikle karşıyız. Sur’da cami ve kilise arası 20 metre mesafe yok, neden cami yakıldı da kilise yakılmadı, doğal olarak insan bundan dolayı şüpheleniyor. Cami yakanlar ve kapatanlar bizi İslam’dan uzak durmamızı istiyorlar.” İfadelerini kullandı. (Emrah Deniz, M. Hüseyin Temel-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.