banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir TBMM

Savaşın gölgesinde günlük işlerini yapıyorlar

Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar devam ederken Türkiye tarafındaki sınırın sıfır noktasında bulunan insanlar ise günlük işlerini yapmaya çalışıyor. Kobani’de yaşanan çatışmalardan en fazla etkilenen Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı sınır köylerinde yaşayan insanlar, yaklaşık iki aydır devam eden çatışmalara rağmen günlük işlerini yapmaya çalışıyor.

Gece gündüz hemen hemen hiç susmayan bomba ve silah sesine hiç aldırış etmeyen bu insanlar, oluşabilecek tehlikelere hiç aldırış etmeden belki de tek geçim kaynakları olan tarla işlerinde çalışıyor.

Özellikle ekim günlerinin gelmesiyle sınırın sıfır noktasında traktör üzerinde tarlasını sürüp tohum eken, kışın hayvanları için tarlasındaki samanı çuvallara dolduran veya ellerinde çapaları ağaçların etrafını temizleyen çiftçileri görmek mümkün. Güvenlik gerekçesiyle sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı bu bölgelerde tehlikeyi göze alarak çalışan bu insanlar yaşanan savaşın kendilerini çok olumsuz etkilediğini dile getiriyorlar.

Geceleri silah seslerinden dolayı uyuyamadıklarını dile getiren bu insanlar, evlerinin defalarca seken mermilere hedef olduğunu belirtiyorlar. Silah sesleri altında tarlada çalışan bu insanların tek isteği kazananı olmayan bu savaşın bir an önce sona ermesi. (Osman Gülebak-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.