banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Savaş bölgesine yardım seferberliği

Kampanya dâhilinde, 42 STK’nın da desteğiyle toplanan yardım malzemelerinin, tek çatı altında toplanarak Suriye Kürdistan’ına gönderilmesi kararı alındı.

Platform adına bir basın açıklaması yapan ESOB başkanı Alican Ebedinoğlu,  birlik ve beraberlik ruhunu yeniden canlandıran Ortadoğu coğrafyasındaki gelişmeler üzerine böyle bir karar aldıklarını söyledi.

Suriye Kürdistan’ında bir insanlık dramı yaşandığını ve her gün binlerce insanın katledildiğini belirten Ebedinoğlu, giderek hızlanan iç savaşın, her türlü savaş hukukundan ve ahlaktan yoksun olarak devam etmesi durumunda milyonlarca sivil insanın ciddi bir güvenlik tehdidi altında olacağını söyledi.

Ebedinoğlu, “Burada ki insanlarımız açlık başta olmak üzere sağlık problemleri ile baş başa kalması bizleri endişelendirmektedir. Sivillere yönelik başlayan geniş çaplı katliamlar, beraberinde ilimiz ve bölgemize yoğun bir göçü başlatmış bulunmaktadır. 30 yıl boyunca Olağan Üstü Halı yaşayan ilimiz ve bölge halkımız yaşanan bu savaş ve göç karşısında aynı hassasiyetleri paylaşarak, Irak ve Suriye'de, topraklarında feryat ve ağıtların yükseldiği tüm coğrafyada yaşanan gelişmeler karşısın da seferber olduğumuzu belirtiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim ve Meclisi ile, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve bünyesinde bulunan 42 Meslek Odasının birlikte oluşturdukları toplama merkezinde mağdur ve muhtaçlar için gıda ve giyim vb. yardım malzemelerinin toplandığını belirten Ebedinoğlu, “Diyarbakır'daki diğer sivil toplum kuruluşlarımızın, Diyarbakır ekonomisine yön veren iş adamlarımızı, tüccarımızı çiftçimizi ve duyarlı Diyarbakır halkımızı bu çağrımıza ve başlattığımız bu kampanyaya destek vermelerini önemle rica ediyoruz.” çağrısında bulundu. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.