banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Satılan kız Adana’da bulundu
Kumar borcu yüzünden satılan kız Adana’da bulundu Anne Henva ǒnin şikâyeti üzerine Cumhuriyet Baş Savcılığının soruşturma başlattığı, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu’nun bizzat el koyduğu olay zanlıları jandarma tarafından Adana’da gözaltına alındı.

Şanlıurfa Olay Gazetesinin manşete taşıdığı ve birçok ulusal basının gündemine gelen, babasının kumar borcu yüzünden satıldığı iddia edilen Saha ǒyi alıkoyduğu iddia edilen Mehmet. K. Adana’nın Karataş ilçesinde yakalandı.

Şanlıurfa Olay Gazetesinin geçtiğimiz günlerde manşetine taşıdığı haber, ses getirdi. 6 çocuk annesi Henva Ç., henüz 13 yaşında olan ve 8.Sınıf öğrencisi, Saha ǒnin gece geç saatlerde 4 kişi tarafından evden kaçırıldığını iddia etti. Kızının kaçırılmadan bir gün önce SBS parasını bankaya yatırdığını dile getiren Anne Henva Ç., kızının eşinin kumar borcu karşılığı satıldığı gerekçesiyle karakola başvurdu.

Şikayet üzerine Şanlıurfa Cumhuriyet Baş Savcısı Mustafa Ağan’ın talimatlarıyla, 81 il ve ilçelerde kız çocuğunun fotoğrafı dağıtılarak 8.Sınıf öğrencisi, Saha ǒnin bulunması için alarma geçildi.

Saha Ç. işçilerin yaşadığı çadırda bulundu

Uzun süren aramalardan sonra dün gece Adana’nın Karataş  İlçe Jandarma Komutanlığı'na kız çocuğu Saha ǒnin  Bahçe köyündeki tarım işçilerinin yaşadığı bir çadırda olduğu ihbarı geldi. Bunun üzerine jandarma ekipleri harekete geçerek çadıra gece yarısı operasyon düzenledi.

Yapılan operasyonda kız çocuğu Saha ǒyi alıkoyduğu iddia edilen Mehmet. K. (20) yakalandı.

Babası tarafından zorla satılmış

Kız çocuğu Saha Ç. daha sonra Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden görevli psikolog eşliğinde ifadesi alındı. Kız çocuğu Şaha Ç. ifadesinde okumak istediğini ancak babasının kendisini zorla bu adama verdiğini söylediği öğrenildi.

Şaha.Ç. ifadesi alındıktan sonra çocuk esirgeme kurumuna teslim edildi.

Kızı alıp kendime eş yaptım

Kızı kaçırdığı ileri sürülen şahıs Mehmet. K. ise ifadesinde, "Ben kızı kaçırmadım babasının 30 bin TL kumar borcu vardı ona karşılık kızını bana verdi. Ben alıp kendime eş yaptım, benim suçum yok" dediği öğrenildi.

Mehmet. K. tutuklandı

Mehmet. K. ifadesinin ardından çocuğa cinsel istismardan adliyeye sevk edilerek tutuklandı. Kız çocuğunun yapılan kontrolünde M.K. ile ilişkiye girdiği belirlendi.

Şaha. Ç.'nin babası tarafından okutulmak istenmediği bu nedenle "Haydi Kızlar Okula Kampanyası" çerçevesinde okula kazandırıldığı öğrenildi.

Anne’den yetkililere teşekkür

Anne Henva Ç. Kızı Şaha ǒnin bulunmasında büyük çaba gösteren Şanlıurfa Cumhuriyet Baş Savcısı Mustafa Ağan’a ve Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu’na teşekkür etti.

Anne Henva Ç., savcının dosyayı kapattığını düşündüğünü fakat, bunun yanlış olduğunu söyledi.
Haber; Celal Çiftçi / www.sanliurfaolay.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.