banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Sarışın olan 2 çocuğu öldü üçüncüsünün kurtarılmasını istiyor

Altın ailesinin sarışın olan çocukları Devran 2 yaşındayken, Kadir ise 6 yaşındayken bilinmeyen hastalıktan öldüler, diğer sarışın Özlem ise 5 yaşında ve hasta. Çocuklar 10 aylıkken teşhis edilemeyen bir hastalığa yakalanıyor.

Baba Hüseyin Altın, kız çocuğunu tedavi edebilecek doktorlardan yardım çağrısında bulundu.

Toplam dört çocuğu olan ve sarışın olanlardan ikisini kaybettiğini, üçüncüsünü kaybetmenin çok ağır geleceğini ifade eden Baba Altın, "Çocuklarımın sarışınları ölüyor, esmerler kalıyor. Türkiye'de hiçbir gitmedik yer bırakmadım. Her tarafı gezdim, varımı yoğumu verdim, kurtaramadım. İkisi öldü bir tanesi de yine aynı hastalıktan, aynı tetkiklerden aynı şeyleri görüyoruz. Onun için doktorlardan bir çare bekliyorum." diye konuştu.

Kimse tam teşhis koyamadı

Baba Hüseyin Altın, "iki çocuğumu kaybettim. Bunu da kaybetmek istemiyorum. Bu tedavi ile ilgili kim ne biliyorsa ilgilenmesini bir şeyler söylemesini, sadece çocuğumun tedavisini istiyorum. Şu ana kadar kimse tam teşhis koyamadı. Buna da bir şey olursa dayanamam bari bu yaşasın. Bütün devlet yetkililerinden doktorlardan bu konuda yardım bekliyorum." dedi.

“Daha önce 2 evladımı kaybettim, bunu da kaybetmek istemiyorum”

Evlatlarını kaybetmemek için her yolu denediklerini şimdi de üçüncü evladının aynı durumda olduğunu vurgulayan anne Münevver Altın, "İki evladımı kaybettim aynı hastalıktan dolayı. Şimdi kızım Özlem'in korkusunu yaşıyorum. Bunun da hemen soluğu kesiliyor. Güçlükle hastaneye yetiştiriyoruz. Geceleri babasıyla nöbetleşe bekliyoruz, çocuğun başında. Bir şey olmasın diye. Gitmediğimiz hastane kalmadı.”

Her ay yaklaşık 500 TL ilaç parsı harcadığını, 21 milyara mal olan bütün cihazlarını aldığını artık gücünün kalmadığını belirten baba Altın, “Nerede söylenen doktor varsa, hangi ismi duyduysam koştum. Ama hiç bir doktor demedi ki bu çocuğun hastalığı budur. Sürekli çocuğum hastaneye götürdüm. Üçü de aynı. Kızımın organları her geçen gün fonksiyonlarını kaybettiği için cihaza bağlı bir şekilde yaşıyor. Elektrik kesintisi halinde sıkıntı yaşıyoruz cihazlardan çocuğumu kurtarın." şeklinde konuştu.  (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.