banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Sarıkamış için Şanlıurfa'da yürüdüler

Rabia Meydanından başlayarak Bediüzzaman Aile Mezarlığındaki şehitlik anıtına kadar gençlerle birlikte yürüyen Başkan Nihat Çiftçi, Sarıkamış Şehitlerini saygı duruşu,istiklal marşı ve okunan duaların ardından törenle andılar.

GÜÇLÜ VE BİRLİK OLMAMIZ LAZIM

Anma töreninde gençlere seslenen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, 101 yıl önce bu topraklar için şehit olan ecdadı anmaya geldiklerini ifade ederek, gösterdikleri ilgi dolayı gençlere teşekkür etti.
Türkiye’nin geleceğinin gençlerin ellerinde olduğunun altını çizen Başkan Nihat Çiftçi,
"Geçmişte nasıl atalarımız bu güzel ülkeyi savunmak için canlarını yok saymışsa, bizde bu devirde çok çalışıp ülkemizin birlik ve beraberliğini korumamız gerekmektedir" dedi.

BU TOPRAKLARI CANIMIZ PAHASINA GELECEĞE TAŞIMALIYIZ

Bu toprakların özgürleşmesi için binlerce şehit ve gazinin yer aldığının altını çizen Başkan Nihat Çiftçi, "Ülkemiz bir çok cephede bedeller ödedi. Bu topraklar kolayca özgürleşmedi. Biz gençlere düşen şu olmalı; Nasıl ki buraya bedelsiz gelmediysek bizi gelecekte büyük bir sorumluluk bekliyor. Ecdadımızın canları pahasına biz gençlere emanet ettiği bu toprakları bizimde kanımız ve canımız pahasına geleceğe taşımamız gerekiyor. Sarıkamış'ta ecdadımızın imkansızlıklar ölçüsünde şehit düştüğünü, Çanakkale'de kucak kucağa şehit olduğunu da biliyoruz. Hiç bir bölge ve etnik ayrım yapılmaksızın; Ecdadımız ülkesi, toprağı ve özgürleşmek adına mücadele vererek şehit düştüler. Bizde bu ecdada layık bir gençlik olmak için daha çok çalışıp gelişmemiz lazım.Gençlerimiz bayrağını, toprağını ve vatanını iyi kavrayarak sorumluluk alması lazım. İnşallah bizler birlik ve beraberlik içerisinde ilelebet yaşatmaya, gerekli olan mücadeleyi, kanı, canı ve kuvveti vermeye hazır olduğunu belirtmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerde yüce Allah'tan şehitlerimize rahmet etmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.