banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

Saray Uleması: Gösteri Yapmak Haramdır!
Saray Uleması: Gösteri Yapmak Haramdır!
Suudi Arabistan 11 Mart'ta yapılacak gösteriler öncesi geriliyor. Suudi Arabistan'da Alimler Üst Konseyi, devlet televizyonu SPA’dan yaptıkları açıklamada, göstericileri fitnecilikle suçladılar, “reform talebiyle yapılan gösteriler fitnecilerin işidir” dediler.

Suudi Hanedanı'nın yanında yer alan resmi ulemaya göre, kraliyet aleyhinde gösteri yapmak haram...

Suudi Arabistan 11 Mart'ta yapılacak gösteriler öncesi geriliyor. Suudi Arabistan'da Alimler Üst Konseyi, devlet televizyonu SPA'dan yaptıkları açıklamada, göstericileri fitnecilikle suçladılar, "reform talebiyle yapılan gösteriler fitnecilerin işidir" dediler.

Alimler Konseyi'nin açıklaması, ülkede protesto gösterileri için sosyal paylaşım siteleri üzerinden çağrı sonrası geldi.

Konsey tarafından yapılan açıklama, ülkede krala karşı yapılacak gösterilerin yasaklanması istenirken, planlanan bu gösterilerin 'İslam-dışı' ve haram olduğu da iddia edildi.

Alimler Konseyi, 'barışçıl gösterilerin her vatandaşın hakkı olduğunu söyleyen' Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf Kardavi'ye de cevap vererek, onu haricilikle suçladı. 'Gösteriler dinin esaslarından değildir' diyen Suudi resmi alimleri, gösterilere, protestolara Kur'an-ı Kerim ve Sünnet'te işaret edilmediğini, bunun bidat olduğunu savundu.

Dünya Bülteni/Haksöz haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.