banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Şanlıurfa'ya toz bulutu ve yağmur geliyor

Şanlıurfa Meteoroloji Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre;

 

Normal Toz taşınımı bekleniyor;

 

Bu gece saatleri ile yarın(Perşembe) Şırnak, Mardin, Hakkâri, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli yağış ile Beklendiği Yer                birlikte toz taşınımı beklendiğinden; yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış, hava ve kara ulaşımında aksamalar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Başlama-Bitiş Zamanı;

30.01.2013 18.00- 31.01.2013 18.00 Tsi

 

Kuvvetli yağış bekleniyor;

 

Beklenen Hadise; Sağanak Yağış

 

Bu akşam saatlerinden itibaren başlayacak yağışların bu gece ve yarın (31.01.2013 Perşembe)Güneydoğu Anadolu bölgesi (Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt) ile Doğu Anadolu'nun güneyinde (Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri) kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

 

Beklendiği Yer;

Yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (kuvvetli kar yağışı sonucu görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksama, buzlanma ve don olayı, muhtemel çığ tehlikesi, kuvvetli yağmur ve sağanak sonucu ani sel, taşkın ve heyelan) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Başlama-Bitiş Zamanı;

30.01.2013 18.00-31.01.2013 18.00 Tsi

 

Hadisenin Şiddeti; Kuvvetli Yağış

 

Oluşması Muhtemel Riskler; Ani Sel - Su Baskını - Sel - Heyelan - Ulaşımda Aksamalar

 

Önümüzdeki 5 gün boyunca beklenen hava;

 

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Şanlıurfa ili genelinde görülecek yağışların yağmur ve sağanak yüksek yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; 30 Ocak Çarşamba gece saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sıcaklıklarda 2 ila 4 derecelik düşüşler görülecek, ayrıca bütün il genelinde toz taşınımı da beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, yerel, su baskım, Çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

Önümüzdeki 5 gün boyunca beklenen hava;

Tarih Sıcaklık Hava

En Düşük             En Yüksek

 

31 Ocak Perşembe         5°C           9°C             Kuvvetli Yağmur

01 Şubat Cuma             3°C           10°C              Yağmurlu

02 Şubat Cumartesi       3°C            11°C            Parçalı Bulutlu

03 Şubat Pazar              7°C            13°C             Yağmurlu

04 Şubat                        5°C            12°C              Parçalı Bulutlu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.