banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Şanlıurfa'ya Ayrılan Ödenek tartışmaya neden oldu

 HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, soru önergesinde, kentteki Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanması için Belediyere AFAD tarafından 15 Milyon TL aktarıldığını belirtti.  Aktarılan kaynağın belediyelere dağılımı oranında ciddi haksızlığın yapıldığı iddiaları olduğunu ifade eden Milletvekili Ayhan,  “Özellikle de özgünlükleri aynı olduğu halde AKP’li belediyelere aktarılan oran ile DBP’li belediyelere aktarılan oranlar ilgi yazıda da görüleceği şekilde iddiaları doğrular niteliktedir” dedi.

 Çiftte standart yapılıyor

Ayhan, soru önergesinde şunları söyledi:

1-  Aktarılan bu ödenek miktarı Büyükşehir Belediyesine ve alt kademe belediyelerine aktarım oranı nedir?

2- Oranlar belirlenirken hangi esaslar gözetilmiştir?

3- Şanlıurfa Valiliğine aktarılan 15.000.000 (Onbeş Milyon) TL’lik kaynak daha çok hangi alanlarda kullanılmak üzere aktarılmıştır?

4- Alt kademe belediyelere aktarımında adil davranılmadığı, AKP’li belediyelere ayrımcılık yapıldığı, DBP’li belediyelere haksızlık edildiği iddiaları vardır. Bu iddialar doğru mudur?

5- En çok sığınmacının bulunduğu Suruç Belediyesine 500.000 (Beşyüz Bin) TL aktarılırken, Haliliye Belediyesine 1.000.000 (Bir Milyon) TL aktarılmasını nasıl izah edeceksiniz?

6- Hilvan Belediyesine 300.000 (Üçyüz Bin)TL aktarılırken Bozova Belediyesine 100.000 (Yüz Bin) TL aktarılmasını nasıl izah edersiniz?

7- İlçeler ve il merkezinde bulunan Suriyeli sığınmacıların sayısı nedir? Bu ödenek dağıtılırken bu sayılar dikkate alınmış mıdır?

8- DBP’li belediyelere çifte standartlı bir yaklaşım uygulandığı ve bundan dolayı DBP’li belediyelerin mağdur edildiği iddialarına istinaden DBP’li belediyelere kaynak aktarımına dönük talimatınız olacak mıdır?

 

9- Yapılan bu çifte standarttan dolayı herhangi bir inceleme talimatınız olacak mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.