banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Şanlıurfa'nın yemekleri bir başka lezzetli

Güney Amerika’daki Princess Hotelin Sous Chef’liğini yapıp Urfa’ya dönen genç Chef Ömer Faruk COŞKUN “Hemşerilerime dünya yemeklerini tattırmak ve damak tadımıza yakin yemekleri menülerimize katarak, herkesin görüsüne sundum yıllardır yurt dışında edindiğim tercümelerimi ve deneyimimi Şanlıurfalı kardeşlerimle paylaşacağım, Coşkun sözlerine şöyle devam etti.

Son zamanlarda İngiltere, Rusya ve Çin gibi ülkelerde hızla tanınmaya başlanan Osmanlı-Türk mutfağı, ABD'deki büyük otel ve restaurant zincirlerinin de gözdesi oldular. Türk mutfağına ait tatları menüsüne katmak isteyen ABD'li Ritz Carlton, Four Seansons ve Conrad gibi büyük otel zincirleri ile golf ve SPA merkezleri, Türkiye'de "eğitimli şef" leri alıp Amerika’ya çalışmaya götürüyorlar.

Şanlıurfa damak tadına yeni lezzetler katmak istiyorum, bu yüzden marina cafe’de göreve başladım”.10 günlük bir çalışmanın ardından bitirdiğimiz menü ve demo çalışmaları bitmiş bulunmak ta marina cafe sahipleri ve sahibesine mutfaklarını açtığı için teşekkür ederim.

Marina restaurant müdürü İsmail Bey yaz sezonu için hazır olduklarını ve misafirleri değişik lezzetleri tatmaya beklediklerini söyledi,

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.