banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Şanlıurfa'nın yapamadığını Kahramanmaraş yapacak

ŞANLIURFA ULUSLAR ARASI TANITILACAKTI

 

Şanlıurfa Vakfı Genel Merkezi tarafından hazırlanan proje üzerine Şanlıurfa Valiliğince Kültür Bakanlığına yazı yazılarak Ankara Kültür Merkezi alanı 2-8 Ekim 2012 tarihleri arasında tahsisi sağlandı. Ankara’da bir hafta boyunca yapılacak olan “Şanlıurfa’yı Tanıtma Günleri” etkinliğinde Fıstık, Nar, Mırra, Biber,Üzüm yöre yemek kültürü,El sanatları,Deri,Kürk,Keçe,Çadır,Kilim,Dokuma ürünleri  yerli ve yabancılara tanıtılacaktı. Programa, cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, büyükelçiler, yerli ve yabancı basının davet edilmesi planlanıyordu. Yapılacak olan bu etkinlik, Şanlıurfa’nın tanıtımı açısından çok önem arz ediyordu.

 

ETKİNLİK İPTAL EDİLDİ

 

“Şanlıurfa’yı Tanıtma Günleri” yapılmasına kısa bir süre kala iptal edildi. Şanlıurfa Valiliği Kültür Bakanlığına yazı yazarak Uluslararası Jopanya Günleri, Halil İbrahim Buluşmaları etkinlikleri ve finansman desteği sıkıntısı nedeni ile 2-8 Ekim 2012 tarihleri arasında yapılacak olan “Şanlıurfa’yı Tanıtma Günleri”nin iptal edildiğini bildirdi.

 

KURUL KARARI ETKİLİ OLDU

 

Etkinliğin Şanlıurfa Valiliğince oluşturulan Valilik, Şanlıurfa Belediyesi, Harran Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Şanlıurfa İl kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ŞURKAV’dan oluşan “Kültür ve Turizm Komisyonu” toplantısında kurulun olumsuz görüşler verilmesinin ardından iptal edildiği öne sürüldü.

 

AYNI TARİHTE KAHRAMANMARAŞ YAPACAK!

 

Şanlıurfa’nın yapamadığı bu tanıtım etkinliğini2-8 Ekim 2012 tarihleri arasında Kahramanmaraş yapacak. Ankara’da 1 hafta düzenlenecek olan etkinlikte Kahramanmaraş’ın tanıtımı uluslar arası yapılacak. Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Gaziantep 2-8 Ekim tarihleri arasında Ankara’da kentin tanıtımını yapmak istiyordu. Tanıtım için bu üç şehir büyük çaba içersine girdi. Fakat Kültür Bakanlığı, iki il arasında Şanlıurfa’nın tanıtımını gerçekleşmesini istedi.

 

KAHRAMANMARAŞ HIZLI DAVRANDI

 

Ama kısmet olmadı. “Şanlıurfa’yı Tanıtma Günleri” yapılmasına kısa bir süre kala iptal edildi.Bu fırsatı kaçırmayan Kahramanmaraş, hemen Kültür Bakanlığıyla irtibata geçerek 2-8 Ekim tarihleri arasında Kahramanmaraş’ın tanıtılmasını istedi.  Bakanlık daha sonra isteği kabul etti.

 

EMEK VE ZAMANIMIZA ÜZÜLDÜK

 

Şanlıurfa Vakfı Genel Başkanı Samet Atabay, konuyla ilgili Olay’a yaptığı açıklamada, etkinliğin iptal edilmesine çok üzüldüğünü belirtti. Atabay, “Üzülerek belirtiyoruz ki! Vakıf olarak ancak proje üretiriz. Uygulamalar ise ilgili kurum ve kuruluşların yetkisindedir. Bu gibi  proje uygulamalar Vali'likler tarafından yapılır. Biz ancak Manevi yardımda bulunabiliriz. Vakıf olarak verilen emek ve zamanımıza üzüldük.

 

Demek ki bizler yapamadık. Daha önce bu konu ile açıklamamız oldu. Vakıfa yetki verilseydi Türkiye'deki uygulamasıyla yürütmesiyle çok güzel  bir gün olurdu. Vakıf olarak organizasyon üstlendiğimiz Nisan ayın da planlanan Jetski Kayak yarışı ve Şanlıurfa Valilik Kupası da iptal edildi. Önemli değil! Şanlıurfa ve Halkına önemli yirmi üç adet proje çalışmalarımız olmuştur.  Bu tür olumsuzluklar olması bizleri hayal kırıklığına uğratmaz. Vakıf beş şubesiyle   birlikte proje üretimine devam edecektir. Şanlıurfa da hazırlanan daha birçok bazı proje çalışmalarına bakıldığın da çok eleştirilecek konular var. Önemli değil. Konu Şanlıurfa'ya ve halkına hayırlı olsun.” dedi

İbrahim Felhan / Şanlıurfa Olay Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.