banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Şanlıurfa'nın en büyük ilçesinde banka yok

Şanlıurfa ilinin Büyükşehir olmasının ardından ilçe olan yaklaşık 400 bin nüfuslu Eyyübiye’de halkın sorunları bitmek bilmiyor. Hiçbir resmi kurumun ilçe sınırları içerisinde bulunmaması gündemdeki yerini korurken ilçede hiçbir banka şubesinin ve ATM’nin olmaması esnafın tepkisini çekiyor.

Parasal işlemler için Haliliye ilçesindeki bankalara gitmek zorunda kaldıklarını belirten ilçe esnafı, bu durumun kendilerine çok büyük mağduriyet yaşattığını söyledi.

Konuyla ilgili mağduriyetlerini anlatan esnaflar, yetkililerin yaşanan sorunlara çözüm bulmasını bekliyor.

“Bankanın bu semte olmaması demek esnafın mağdur olması demektir” diyen esnaf Halil Çiçek, “Şu anda babamın yaşlılık maaşını çekmek için Ziraat Bankasına gitmem gerekiyor ve orda arabayı park edecek bir yer yok. Eyyubi’ye Urfa’nın en büyük ilçesidir. Ticarete en büyük sorunumuz bankalara gidip gelmedir. Ve son olarak bankaların bir an önce Eyyubiye ilçesine gelmesini talep ediyoruz.” diye konuştu.

Eyyübiye ilçesinde bankaların olmamasının kendilerine çok ciddi sıkıntılar yaşattığını belirten kuyumcu esnafı olan M. Sıddık Şebel, şöyle konuştu: “Esnaf bir para yatırma ya da para çekmek için resmen mücadele ediyor. Sanki Eyyübiye köy ve diğer taraf da şehirmiş gibi insanlar işlemleri için buradan oraya gidiyorlar. İnsanlar burda çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Burada bir an önce bankaların açılmasını istiyoruz.”

Diğer tüm ilçelerde banka olduğu halde Eyyübiye’de olmamasına tepki gösteren Sinan Kuşar, “Karaköprü, Haliliye ilçesinde bankalar var ama Eyyübiye ilçesinde yok. Bundan dolayı Eyyübiye halkı ve esnafı büyük mağduriyet yaşıyor. Günde birkaç sefer bankalara gidip geliyoruz ve park sorunu yaşıyoruz. Bundan dolayı zaman kaybı yaşıyoruz, mağduruz. Mağduriyetin giderilmesi için yetkililere sizin aracılığıyla sesleniyorum. Bir an önce mağduriyetlerimizin giderilmesini talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Havale işlemleri için gece vakti çarşıya gittiğini ifade eden Abdullah Çiçek ise şöyle konuştu: “Kredi kartı işlemlerimiz oluyor ama banka veya ATM olmadığı için uzak yerlere gitmek zorunda kalıyoruz. Mesela bir para havale etmek istediğimiz zaman gündüz çalıştığımız için işyerimizi kapatıp gidemiyoruz. Ancak geceleri ATM’lere gidiyoruz. Eyyübiye’nin en büyük ilçe olmasına rağmen ne bir banka ne de bir ATM var. Yetkililer bir an önce bu sorunu çözmesini talep ediyoruz.” (Osman Gülebak/Mustafa Gül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.