banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şanlıurfa’nın 2023 Vizyonu



Valilik Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda 2023 vizyonunda kapasite artırımı, AR-GE, yenilik ve girişimciliğin rolü ve firmaların düzeylerinin arttırılmasında birlikte iş yapabilme yeteneklerinin geliştirilmesi konuları ele alındı.

Toplantıda konuşan Vali Güvenç; geç kalınmadan, bir ay içerisinde, TÜBİTAK, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOSGEB ve Ekonomi Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenleyeceği ve daha yüksek katılımın sağlanacağı bir bilgilendirme toplantısı yapılması gerektiğini belirtti.

Devletin dünyadaki gelişmeleri görerek, bu gelişmelere paralel olarak kuruluşları ve fikirleri de geliştirdiğini ifade eden Vali Güvenç, “Devlet bu doğrultuda kurullar ve teşkilatlar kuruyor, bunun icra edilmesi için de çaba gösteriyor. Ama maalesef öteden beri yukarıda planlanan ve düşünülen, bize sıçrama yaptıracak projeler tabana bir türlü yayılamıyor” dedi.

“Geleneksel yöntemlerle üretim yapmaya çalışan Kobilerin destek yasasından elde edeceği imkânlardan haberi yok” diyerek konuşmasını sürdüren Vali Güvenç: “Geleneksel üretim tarzıyla, mevcut kalkınma hızlarıyla 2023 hedefine ulaşmak kolay değil. Bunu yapmak bilimle olur, yenilikçi teknolojiyle olur” dedi. Türkiye’nin bunları yapabilecek güçte olduğunu dile getiren Vali Güvenç, “İnsan kaynağımız, beşeri sermayemiz ve tabii kaynaklarımız var. Bunun için kurullarımız var, bu kurullarımız arasında koordinasyon ve işbirliğini artırmalıyız” dedi.

Bir ay içerisinde yeni bir toplantı yapılması isteğini yineleyerek Vali Güvenç, tüm tarafların katılımının sağlanacağı, Şanlıurfa’da pilot uygulama olabilecek nitelikte bir çalışma yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Eğer Şanlıurfa’da bu işleri çözer ve bir sinerji oluşturursak Türkiye’nin önü açılır” dedi.

Vali Güvenç, “Arayış içerisindeki insanlara bürolar açarak, üniversitemizi ve kurumlarımızı bir araya getirerek kısa orta ve uzun vadeli bir çalışma planıyla sanayici ve çiftçiye önderlik ederek onları yönlendirmemiz lazım” dedi.

Toplantıda ayrıca Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin ve TÜBİTAK Tarım Ormancılık Veteriner Araştırmaları Grup Başkanı Cengiz Sancak da katılımcılar yönelik bilgilendirme sunumları gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.