banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Martin Vitik

Şanlıurfalılar yeni hükümetten beklentilerini anlattı

Seçim sonrası yeni kurulacak hükümetten beklentilerini dile getiren Şanlıurfalılar, 28 Şubat sürecinde İslami kimliklerinden dolayı haksız gerekçelerle tutuklanan ve uzun yıllardır cezaevinde bulunan mahkûmların yaşadıkları mağduriyetin son bulmasını istedi.

28 Şubat sürecinde asılsız itham ve haksız yargılamalar sonucu cezaevine konulan yüzlerce kişinin halen cezaevinde olduğunu ifade eden Esnaf Hacı Bekir Çiftkardeş, “Devletin çok önemli adımlar atması lazım çünkü 90’lı yıllardan bu yana dini kesimler hedef alındı. Hükümetin dindar bir hükümet olduğuna inanıyor ve bu konuda çok ciddi adımlar atılmasını bekliyoruz. 20 yıldır sırf bizim ve çocuklarımızın geleceği için ve dinimizi öğretmek için çaba harcayan ağabeylerimize bu reva görülmüştür. Eğer söylemlerinde ciddi iseler, ciddi adımlar atılması lazımdır. Çünkü birçok ağabeylerimiz Yusufi medreselerde yıllardır onlara ve ailelerine ceza kesilmiş ve diğer kardeşlerimiz de yılardır sıkıntı çekiyorlar.” dedi.

Eğitim konusunda da beklentilerini aktaran Çiftkardeş, “Eğitim konusuna gelince iki farklı pencereden bakılması lazım. Birincisi Türkiye’de eğitim deneme tahtası gibi bir yıl olmadan sürekli eğitim müfredatı değişiyor. Çocuklarımız bu değişime uyum sağlayamıyor.” diyerek hükümetten eğitim sistemine kalıcı bir sistem getirmesini talep etti.

Karma eğitim istemediklerini belirten Çiftkardeş, “Hükümetin bu karma eğitimi kaldırıp okullarda dini bir eğitim verilmesi lazım. Dini hassasiyetimizden dolayı diyoruz ki, ağaç yaşken eğilir. Bundan dolayı çocuklarımıza anaokulunda itibaren dini bir eğitim verilmesi lazımdır.” şeklinde konuştu.

“Eğitim sisteminde değişiklik yapılmalı”

Eğitim sistemini eleştiren öğrenci Müslüm Yıldız, “Eğitim konusunda hükümetin birçok değişiklik yapması gerekiyor. Şahsen ben 12 yıl boyunca okul okudum ama bir sınav yapamadık diye hayatımız kaydı. Şu an halen acısını yaşıyoruz ve halen sınava çalışıyoruz. Özellikle karma eğitimden şikâyetçiyiz. Çünkü ahlaken çok ilginç bir durumdur. Manevi eğitim konusu zaten yok sadece normal eğitim veriliyor.” ifadelerini kullandı.

Darbe anayasasının da bir an önce değiştirilip mağdur edilmiş suçsuz insanların serbest bırakılmasını isteyen Yıldız, şöyle konuştu: “Hükümetin öncelikle darbe anayasasını değiştirmesi lazımdır. O anayasanın içindeki bazı maddeleri çıkarıp, Müslüman halkın, milletin istediği kanunları eklemesi lazım. Ayrıca Yusufiler için özgürlük istiyoruz.”

Karma eğitimin sağlıklı bir eğitim olmadığını, dolayısıyla derhal kaldırılması gerektiğini belirten Üniversite Öğrencisi Muhammed Şehit Arslan, “Eğitim konusunda hükümet karma eğitimi kaldırmalıdır.  Karma eğitim olduğu zaman sağlıklı eğitim verilemiyor. Eskiye bakarsak Osmanlı döneminde eğitim daha sağlıklıydı. Şu anda insanlar doğru düzgün eğitim alamıyorlar.” dedi.

“28 Şubat döneminde birçok mağduriyetler yaşandı”

28 Şubat mağdurlarının serbest bırakılması gerektiğini belirten Arslan, “28 Şubat döneminde epey mağduriyetler yaşandı.  Hükümetin Yusufileri serbest bırakması lazım. Camiye gidip sadece Kur’an dersi verdiği için yakalanan belki de ömür boyu hapse mahkûm olan insanlar var. Çoğu 18-25 yaş arasında olan bu insanlar suçsuz yere hapistedirler. Sadece Kur’an dersi verdiği için yıllarca hapiste kalan bu insanlar için genel bir yasa çıkarılması gerekiyor. Bu insanların cezaevinde suçsuz olduğuna inanıyorum.” (Ramazan Casuk - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.