banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Şanlıurfalılar soyadı değişikliğini yorumladı VİDEO

Artık İlginç soyadı taşıyan, soyadı alay konusu olan, yazım hatası nedeniyle soyadı mağduru olan kişiler, nüfus müdürlüklerine verecekleri bir dilekçeyle soyadlarını değiştirebilecek. Yasa taslağı hakkında konuşan Şanlıurfalılar, yasa tasarısını olumlu buldu.

 

Yasa taslağının olumlu olduğunu söyleyen Nihat Esmer, “Yasa taslağı olumlu. Çünkü önce gülünç olan bazı insanların soy isimlerinin değişmesi çok zor oluyordu. Alay konusu yapılıyordu. Güzel bir düzenleme bence, bunla ilgili belki farklı boyutlarda gerekli düzenlemenin yapılması gerekiyor.” dedi.

 

Gülünç soyadı yüzünden tanıdığı birinin oğlunun okulu bıraktığını belirten Hasan Orhan ise, “Taslak olumlu bir şeydir. Benim bir tanıdığım vardı soyadları gülünç olduğu için o tanıdığım kişinin çocuğu okulu bıraktı. Arkadaşları onunla dalga geçiyorlar diye. Geçmişte soyadını değiştirmek zordu ama bu taslak ile daha kolay hale gelecek. Şuan olumlu buluyorum güzel bir şeydir.” şeklinde konuştu.

 

Şanlıurfa esnaflarından Adil Kama da, “Gülünç ve yanlış yazılmış soyadlarının değiştirilmesini olumlu buluyorum. İyi bir düzenleme. Bir yandan komik soyadı olanlar var, bunu değiştirmek istemesi normaldir. Ben bu soyadı değişimine olumlu bakıyorum fakat kafamda bazı soru işaretleri de var. Mesela endişem; adam bir olay yaşadıktan sonra soy ismini değiştirirse onu nasıl bulacaklar?” diyerek endişesini dile getirdi.

 

Fethi Çekilmez ise, “Gülünç, alay konusu olan soyadların değiştirilmesini olumlu buluyorum. Umarım art niyetli kişiler faydalanmaz.” şeklinde konuştu. (Mustafa Bikeç-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.