banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Şanlıurfalılar parkmetre uygulamasına tepkililer

Türkiye genelinde uygulanan Parkmetre araç ücreti, Şanlıurfa’nın işlek caddelerinden iç mahallelerine kadar girince, halkın ve esnafın tepkisine neden oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin ana caddelerden sokak aralarına uzanan parkmetre uygulaması halkın tepkisini çekti.

Bakkal İbrahim Halil, tüm mahalle esnafları olarak uygulamaya karşı olduklarını belirterek “Parkmetre uygulaması, caddelerden mahallemize kadar uzanmış durumda ve biz mahalleliler ve esnaflar olarak bu uygulamayı çok yanlış buluyoruz. Bize her gün firmalardan ve başka yerlerden talep ettiğimiz ürünler geliyor. Her gün bu ürünleri getiren araçlar için parkmetre uygulamasıyla ücret ödeyecek olursak kazancımız ne olur. Müşterilerimiz arabalarıyla alışverişe geldiklerinde bir de parkmetre uygulaması yüzünden para ödemek zorunda kalıyorlar.” dedi.

Büyükşehir Belediyesinin hiçbir icraat yapmadığını savunan Halil, “Belediyemiz halkın parasını yemekten başka bir şey yapmıyor. Tek yaptığı şey vatandaşın cebinden para almaya çalışmak, yok atık su parasıymış, yok parkmetre pasaymış, yok büyükşehir olmuşuz. Sözde dokuz yüz projesi varmış, nerde icraat.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Yılardır aynı mahallede oturduğunu belirten Emekli Memur Bahattin Balyemez, arabalarıyla ziyaretlerine gelen misafirlerden, mahalle içersinde park parası almanın akıl karı olmadığını açıkladı. “Belediye başkanına sesleniyorum. Bu yaptığınız hiç doğru bir şey değil. Burada dükkânı olan evi olan işyeri olan vatandaşlara parkmetre uygulaması yapmak adaletsizliktir, haksızlıktır. Hem Bahçelievler Mahallesinde araba park edecek yer yok diyorlar, hemde park etme parası istiyorlar, böyle bir şey olamaz. Hem bu yaptıkları kamu hizmeti falanda değil. Buradaki ev sahiplerinin Karaköprü’den, Yenişehir’den ve saire misafirleri geliyor. O misafirlerin buraya ziyarete gelip park parası ödemesi akıl karımıdır. Misafirler misafirliğe gelmek için paramı ödeyecek. Zaten park sorunumuz var. Otoparklar yetersiz, otopark açsınlar. Çok istiyorlarsa burada evi, işyeri, dükkânı, mağazası her neyse burada devamlı işi olanların arabasını, plakasını tespit etsinler, hiç olmazsa onlardan para almasınlar.” şeklinde konuştu. (M. Sıddık Bilge/Ali Fidancı - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.