banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şanlıurfalılar İsrail’i lanetledi
31 Mayıs 2010 tarihinde Siyonist İsrail askerlerinin uluslararası sularında gerçekleştirdiği saldırıda 9 yardım gönüllüsü şehit olmuş, 50`den fazla kişi de yaralanmıştı. Saldırının 2. yıldönümü münasebetiyle Şanlıurfa`da İHH Temsilciliği bir basın açıklamasıyla saldırıyı kınadı. İHH Şanlıurfa İl Koordinatörü ve Mavi Marmara Gazisi Behçet Atila’nın okuduğu basın açıklamasına çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaşlar açıklaya destek vermek için hazır bulundular.



Gazze`de uygulanan insanlık dışı ambargonun son bulması için 2010 yılının Mayıs ayında Gazze Özgürlük Filosunun yola çıktığını hatırlatan Atila, Özgürlük Filosunda milletvekilleri, çok sayıda medya mensubu, sanatçı, aydın, yazar sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çocuk ve kadınların yanı sıra binlerce ton insani yardım malzemenin bulunduğunu söyledi.

Ağır Yaralı Olan Uğur Halen Komada…
İsrail`in 31 Mayıs 2010 günü sabah saat 04.30 sularında tam donanımlı ve kamuflajlı yüzlerce askeri taşıyan savaş gemileri, denizaltılar, hücumbotlar ve askeri helikopterlerle sivil masum insanların içinde bulunduğu insani yardım filosuna uluslararası sularda saldırdığını hatırlatan Atila, saldırıda 9 insanın şehit olduğunu ve 56 yardım gönüllüsünün ağır yaralandığını söyledi. Ağır yaralanan Uğur Süleyman Söylemez`in halen komada olduğuna dikkat çeken Atila, "İsrail tüm yardım gönüllülerini kelepçeleyerek gözaltına aldı ve yolcuların özel eşyaları dâhil olmak üzere gemideki her türlü malzemeyi gasp etti" dedi.



İsrail Mavi Marmara ile deşifre olup yalnızlaştı.


Yapılan saldırının ardından İsrail`in yalnızlaştığını vurgulayan Atila; “Mavi Marmara’da İsrail’in gerçek yüzü deşifre olmuştur. Saldırıdan bu yana geçen iki yıl boyunca İsrail gitgide daha da yalnızlaşmaktadır. Mavi Marmara gemisi ise adaletin, barışın, özgürlüğün sembolü olarak tüm dünyada konuşulmaya, hayırla yad edilmeye devam etmektedir. İsrail insanlara zulmederken gücünü kendisine açık veya örtülü destek veren devletlerden almaktadır. Bu devletlerin önemli bir kısmı da halklarının hilafına -İsrail’in etkisi altında- bu destek politikalarını sürdürmektedir. Geldiğimiz süreçte destekçiler de deşifre oldu ve olmaya devam etmektedir" diye konuştu.

Kudüs, Mescidi Aksa Özgürlüğüne kavuşmalı
Uluslararası mekanizmalara, devlet başkanlarına, İslam baharını yaşayan devletlere, dini liderlere seslenen Atila, "Gazze`ye uygulanan abluka kalkmalıdır. Kudüs`te evlerin ve mabetlerin yıkımı durdurulmalıdır. Kudüs özgür olmalıdır. Filistin halkı hak ve özgürlüklerine kavuşmalıdır. İsrailli sorumlular yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır. Adalet tecelli etmelidir. Biz tüm yeryüzünde adaletin tesisi için kararlıyız, takipçisiyiz ve vazgeçmeyeceğiz" dedi.




Şanlıurfa Karakoyun İş Merkezi önünde yapılan basın açıklamasına çok sayıda STK şube başkanları katıldı. Basın açıklamasına şube veya il başkanları düzeyinde katılan STK’lar şöyle; Mustazaf Der Günyüzü Derneği, Şanlıurfa YARDIM Eli Derneği (YAR-DER) Başkanı, Yakubiye Eğitim ve Kültür Derneği (Yakubiye-Der), Has Parti, Günyüzü Derneği , Deniz Feneri Şanlıurfa Gönüllüleri, Kalemder Başkanı,  İnsander,  İlk Öncüler Derneği Başkanı, Ruha-Der başkanı, Ehli-Beyt Derneği ve Profesyonel Fotoğraf Sanatçıları Derneği.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.