banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Şanlıurfalı STK'lardan DBP'li Belediyeye karikatür tepkisi

Diyarbakır'da DBP'li Yenişehir Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından şehir merkezindeki billboardlara asılan afişte, Hz Muhammed’e hakaret içerikli karikatürün kullanılmasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Yapılan bu eylemin Allah’a ve Peygamber’ine karşı bir savaş niteliğinde olduğuna dikkat çeken Şanlıurfa’daki STK yöneticileri, bilerek veya bilmeyerek bu insanlara destek veren insanların da aynı vebale ortak olduğunu söyledi.

HDP ve onun çizgisindeki kesimlerin sürekli İslam’ın kutsallarına saldırdığına dikkat çeken Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa Koordinatörü İ. Halil Göven, aynı karikatürü yayımlayan Charlie Hedbo dergisinin lanetlendiği bir yerde bu karikatürün yayımlamasının manidar olduğunu söyledi.

Söz konusu karikatürü ve o karikatürü billboarda asan zihniyeti lanetlediklerini belirten Göven, tüm Müslümanları ortak bir tepki vermeye davet etti.

Peygamberler ve sahabeler şehri olan Diyarbakır’da böyle bir girişimin Müslümanlara hakaret olduğunu belirten Din-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı Ramazan İçen, “Eğer Peygamberimize alenen hakaret ediliyorsa bizim de yaşamamızın bir anlamı yoktur. Zaten Marksist ve Leninist bir düşünceye sahip olan bu zihniyet sürekli İslam’a ve Müslümanlara saldırıyor ve giderek de bu saldırılarını arttırıyor. Bu zihniyet bazen LGBTİ’lerle bazen de Allah’a ve Peygambere hakaret etmek suretiyle toplumun arasına fitne tohumu ekmeye çalışıyor.” dedi.

Yapılan bu eylemin Allah’a ve Peygambere karşı bir savaş niteliğinde olduğuna dikkati çeken İçen, bilerek veya bilmeyerek bu insanlara destek veren insanların da aynı vebale ortak olduğunu söyledi.

“Yapılanlar ortalığı karıştırmak için yapılmış kasıtlı bir eylemdir”

Günyüzü Derneği Başkanı Veysel Toprak, son zamanlarda yaşanan olaylardan dolayı toplumun gergin olduğunu, bu eylemin kasıtlı olarak yapıldığını belirterek, “Müslüman olarak, Peygamber (sav) için yapılan bu çirkin hadiseyi lanetliyoruz, kınıyoruz.” diye ekledi.

Hz. Peygamberin Müslümanların kırmızıçizgisi olduğunu hatırlatan İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, hiç kimsenin bu hassasiyeti test etme hakkının olmadığını söyledi.

Veren El Derneği Başkanı Mehmet Sevim ise “Başından beri afiş olayını hem kınadık. Hem tekzip ettik. Bu olayda tamamen, Müslümanların gözünün içine baka baka, ‘Biz bu ülkede istediğimizi yapar, istediğimizi söyleriz. Kâfirlerin Avrupa’da Peygamber’e (sav) yapmış oldukları o karikatür olayının aynısını biz de farklı ad altında bu ülkede yaparız.’ demeye getiriyorlar. Bu işi yapanları lanetliyoruz ve telin ediyoruz. Müslümanların İslam’ı ve Peygamber’i (as) ilgilendiren bütün olaylarda hep beraber hareket etmeleri lazımdır.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanlar kendilerini sorgulamalıdır”

Müslümanların acziyetinden dolayı daha önceleri gizli bir şekilde yapılan saldırıların gün geçtikçe alenileştiğine dikkat çeken İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atilla, bu olaylar karşısından Müslümanların kendilerini sorgulaması gerektiğini söyledi.

Tüm halkı meşru tepkisini ortaya koymaya davet eden Atila, şöyle devam etti: “Herkesi meydanlarda, sosyal medyada ve değişik tüm vasıtalarla tepkilerini ortaya koymalarını bekliyoruz. Üstat Necip Fazıl’ın dediği gibi ‘Deden bile söndüremedi İslam’ın nurunu sen mi söndüreceksin ey Ebu Cehil’in torunu’. Biz de onlara aynı şeyi diyoruz ki; Ebu Cehillerin, Leninlerin, Marksistlerin torunu söndüremeyecek İslam’ın nurunu İnşallah.”

Diyarbakır’da DBP belediyesi tarafından yayımlanan karikatürü asan zihniyeti kınadıklarını ifade eden Halim-Der Başkanı Murat Müjdeci de buna karşı tüm Müslümanların tepkilerini ortaya koyması gerektiğini söyledi. (Osman Gülebak - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.