banner2
Öne Çıkanlar toz Sugeldi Candeias Douglas Tanquee Trendyol 1. Lig

Şanlıurfalı gazetecilerden seçim değerlendirmesi

Şanlıurfalı gazeteciler, 1 Kasım seçim sonuçlarını İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) değerlendirdi. Halkın barış ve huzurdan yana oyunu kullandığını belirten Şanlıurfalı gazeteciler, yeni kurulacak hükümetin halkın taleplerini yerine getirecek politikalar üretmesi gerektiğini söyledi.

Seçimlerden sonra Türkiye’deki gergin olan ortamın birçok açıdan rahatladığını ifade eden Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Cemiyeti Başkanı Veysel Polat, aynı sonucun dış politikaya da olumlu yansıyacağını belirtti.

Ak Parti’nin oylarını arttırmasındaki birinci sebebin Türkiye’de AK Parti’ye alternatif olabilecek bir siyasi partinin olmamasına bağlayan Polat, AK Parti’nin bu sonuçlardan sonra, halka karşı üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Polat, “Doğu ve Batı’daki 6,5 milyon seçmen HDP’ye aslında barış olsun diye 7 Haziran’da oy verdi. HDP bir siyasi parti olsun ve PKK’nın silahlı baskısının altından çıksın dediler. Millete ve vatandaşa söyleyebileceği ne sözü varsa gelsin onu Ankara’da, seçim meydanlarında ve televizyonlarda söylesin, dediler. Ama HDP ve arkasındaki PKK bunu yanlış okudu. Özellikle PKK şımardı ve haddini aşarak silah zoruyla özerk bölgeler ilan eti. Suriye’de olduğu gibi burada da insanları baskı altına almaya çalıştı. İşte bu seçimde daha önce HDP’ye oy veren seçmen PKK ve silah ile arana mesafe koy diye itiraz etti.” dedi.

7 Haziran seçimlerinden sonra bir türlü kurulamayan koalisyondan dolayı bir kaos ortamının oluştuğuna dikkat çeken Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD) Başkanı Tahir Gülebak, halkın yaşanan kaosun sona ermesi için bir kez daha AK Parti’ye şans verdiğini ifade etti.

Muhalefetin yaşanan uyuşmazlıklardan dolayı oy kaybına uğradığını ifade eden Gülebak, özellikle 7 Haziran’dan sonra oluşan kaos ortamının partilerin seçim çalışması yapmasını olumsuz etkilediğini belirtti.

“AK Parti yargıyı düzeltmeli”

Seçim sonrası AK Parti’ye büyük bir sorumluluk düştüğünü belirten Gülebak, şöyle devam etti: “AK Parti bu seçimden sonra yargının herkes için eşit çalışılması için yargıyı düzeltmesi gerekir. Bu ülkede çalışan Arap, Türk, Kürt ve Laz’ı hepsine aynı mesafede yaklaşmalıdır ki bir daha kaos ortamı yaşanmasın. Ekonominin düzelmesi için harekete geçmelidir. Eğer bunu yapmazsa diğer partiler gibi o da oy kaybedecektir.”

“HDP halkın verdiği mesajı iyi okumalıdır”

Seçim sonuçlarının herkese hayırlı olmasını temenni eden Şanlıurfa İnternet Habercileri ve Gazetecileri Dernek Başkanı (ŞİHADER) Ömer Dodanlı, halkın tek başına iktidar yetkisi verdiği AK Parti’nin, millete hizmet götürme noktasında büyük bir çaba içerisine girmesi gerektiğini söyledi.

Halkın 7 Haziran’da oy vererek desteklediği HDP’nin, dağ ile birlikte hareket etmesine tepki olarak bu seçimde desteğini geri çektiğini ifade eden Dodanlı, HDP’nin bu mesajı iyi anlayıp politikalarını gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

“AK Parti’nin tek başına iktidarı dünya Müslümanları için iyi oldu”

AK Parti’nin tek başına iktidar olmasının dünya Müslümanlarını da olumlu yönde etkileyeceğini belirten Dodanlı, şöyle konuştu: “ 1 Kasım’dan sonra bu 4 yıl içerisinde AK Parti 7 Haziran öncesindeki yanlışlarına düşmez. AK Parti, 2002 formatına dönerek ümmete, İslam’a ve millete daha iyi hizmetler sunacağını umut ediyorum.”

AK Parti’nin beşinci defa birinci parti olmasının sebeplerine değinen Gazeteci-Yazar M. Emin Kuş, “Çözüm odaklı muhalefetin olmaması, terör olayları, HDP’nin terör örgütüyle bağını koparmaması, 7 Haziran seçimlerinden sonra muhalefet partilerin koalisyona yaklaşmaması gibi birçok sebepten dolayı halk oyunu AK Parti’ye verdi. Ayrıca AK Parti, 7 Hazirandan ders alarak bölgenin ve halkın taleplerini doğrultusunda hangi bölgede halk kimi istiyorsa o kişileri aday gösterdi.” diye konuştu.

Muhalefet partilerinin çözüme yönelik hiçbir politikasının olmadığını ifade eden Kuş, halkın taleplerine dikkate almayan siyasilerin kaybetmeye mahkûm olduğunu söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.