banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Şanlıurfalı çocuklar İstanbul’da

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) SosyalBen projesiyle her yıl tatil dönemlerinde Şanlıurfa’ya giden üniversiteli öğrencilerden bir hafta boyunca eğitim alan Şanlıurfa Hayati Harranî Gençlik Merkezi öğrencileri, 13 Mayıs'ta İstanbul’a geldi.

Bilindiği üzere, BAU "SosyalBen" projesiyle, üniversitenin 23 gönüllü öğrencisi, saha çalışmaları kapsamında ihtiyaç sahibi bölgelere giderek burada 7-13 yaş çocukların sosyal becerilerini geliştirmeleri amacıyla eğitimler veriyor. Proje kapsamında yapılan saha çalışmalarına, geçtiğimiz yıl çocuk suç oranının en fazla olduğu Şanlıurfa’da başlanmıştı  ve gönüllü öğrenciler geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Şanlıurfa Hayati Harrani Gençlik Merkezi’nde ilköğretim çağındaki öğrencilerle buluşmuştu. Mart ayında gerçekleşen  bu saha çalışmasında Şanlıurfa projesi kapsamında Hayati Harrani Gençlik Merkezi’nde 300′den fazla ilköğretim öğrencisine atölyeler açıldı. Atölyeler ile öğrenciler bir hafta boyunca dans, resim, müzik, fotoğraf, tiyatro, spor, satranç, masa tenisi, teknoloji eğitimleri aldı. Kısıtlı koşullar nedeniyle fiziksel engeli bulunan bir öğrencinin akülü araç ihtiyacı karşılanamadığını görüldüğünde sponsor desteği ile aracı olup akülü aracın teminini sağlandı.

 

Bu kez ziyaret sırası Şanlıurfalı çocuklarda...

13 Mayıs anneler gününde Şanlıurfa Hayati Harrani Gençlik Merkezi öğrencilerinden bir grup İstanbul'a geldi. Bir hafta boyunca İstanbul’da kalacak öğrenciler, Miniaturk, Rahmi Koç Müzesi, Oyuncak Müzesi gibi yerleri gezecek, Feshane Şenlikleri, boğaz turu, BAU Mayfest’13 gibi etkinliklere katılacak ve üniversiteli gönüllülerin onlar için hazırladığı sürprizlerle eğlenecek. Şanlıurfalı öğrencilerin İstanbul gezisi 20 Mayıs tarihinde son bulacak.

 

önemli not: Projenin diğer sosyal sorumluluk projelerinden farkı, tamamı gönüllü üniversite öğrencilerinden oluşması ve hiçbir sabit gelirinin olmaması… Sponsorların verdiği destek ile atölye malzemeleri alınıyor, çocuklara program boyunca sağlanacak yiyecek-içecek karşılıyor, artan miktar da yine çocukların giyecek vb. ihtiyaçlarını karşılamada kullanılıyor.

SosyalBen ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.sosyalben.com ’dan ulaşabilir, www.facebook.com/SosyalBen ve www.twitter.com/SosyalBen adreslerinden SosyalBen’i takip edebilirsiniz.

Şanlıurfalı öğrenciler, Florya Sahili'nde yolculuk yorgunluğunu attılar.

 

2.günün sonunda Şanlıurfalı öğrenciler Bahçeşehir Üniversitesi'nde Sosyoloji dersine girdiler.

Haber: Neslihan Sultan PALA / www.balikligol.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.