banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Şanlıurfa'daki Suriyeliler oy kullanacaklar mı?

Son günlerde yer alan bazı haberlere göre Suriyeli vatandaşların oy kullanmaları için 9 numara ile başlayan kimliklerin verildiği iddia ediliyor. Konu ile bilgi aldığımız Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü İlhan Eser, Suriyeli vatandaşlar misafir konumunda olduğundan dolayı oy kullanamaz. Nüfus İl müdürlüğü tarafından onlara verilen herhangi bir kimlik yok, verilen kimlik Emniyet Müdürlüğü tarafından verilmiştir. Oda oy kullanmaları için verilen bir kimlik değil çadır kentlerin dışında yerleşim yerlerinde kendi imkânlarıyla barınan Suriyelilerin, kayıt altına alınmalarının, kamu hizmetlerinin daha kolay verilebilmesi ve aralarında çeşitli suçlara karışanların daha kolay tespit edilebilmesine olanak sağladığını ve güvenlik amacıyla, kamu düzeni açısından önem teşkil edebilecek şekilde bunların kimliklendirilmeleri işlemleri verildiğini söyledi.
Eser,  vatandaşlarımız arasında böyle bir dedikodu yayılmakta. Fakat bilindiği gibi Türkiye'de oy kullanma yetkileri ve kimlerin oy kullanacağı kanun ve yasalarla belirtilmektedir.   En önemlisi Türk vatandaşı olması gerektiğini söyledi.
Eser, "Suriyeli vatandaşlar şuan bizim ülkemizin misafiri olduğundan dolayı oy kullanmaları mümkün değildir. Vatandaşlar bu tür söylemlere itibar etmesin" dedi.

GAPGündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.