banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Şanlıurfa'daki Sarmaşıklı iş yeri ilgi odağı-VİDEO

 Şanlıurfa merkezde 30 yıl önce iki katlı işyerinin iç kısmında ekilen sarmaşık pencere dışında bütün duvarları kaplamış olması görenlerin dikkatinden kaçmıyor.

Köroğlu Çarşısında bulanan iki katlı iş yerini  kaplayan 30 yıllık sarmaşık  yerli ve yabancı turistlerin  ilgi odağı oldu.

Sarmaşığı 30 yıl önce ektiklerini söyleyen iş yeri sahibi Mehmet Sait Bağmancı,  sarmaşığın zarar görmemesi için dükkânın iç kısmında ektiklerini ifade etti.

 90 yıllık bir dükkanda  ektikleri sarmaşığın 250-300 metre kare  yer kapsadığını belirten Bağmancı, “ Bu sarmaşığın her yıl budamasını yapıyoruz.  Burası Köroğlu Çarşısıdır. Eğer sarmaşığın budaması yapılmasaydı Köroğlu Çarşı’sının tamamını kaplardı”  dedi.
 

Sarmaşığın yerli yabancı turistlerin dikkatini çektiğini vurgulayan Bağmancı, “Turistler bu manzarayı gördüklerinde aynen halı gibi diyorlar. Hemen hemen her gün 100 turist geçiyor buradan ve hepside dükkanın önünde hatra fotoğrafı çektiriyorlar” şeklinde konuştu.

(Sedat Kuşulay-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.