banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Şanlıurfa'daki göçerler tapularına kavuştu

Adeta kangren haline gelen göçerlerin toprak ve tapu sorunu çözüldü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik’in de katılımıyla gerçekleştirilen törende bir kısım göçerlere noter huzurunda çekilen kurayla tapuları dağıtıldı.

Törene Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Seydi Eyüpoğlu, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ve idari amirler katıldı.

TİGEM Konferans Salonunda düzenlenen törende bir konuşma yapan Faruk Çelik, “Ceylanpınar'ın 100 yıllık tapu sorununu Meclisten kanun çıkartarak çözmüştük. Konuyu o zaman ki Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a açtığımda; ‘hemen gereğini yapalım’ demişti. O vakit Ceylanpınar’ımızın tapu sorununu çözmüştük. Aynı zamanda burada yaşayan vatandaşlarımızın da tapu sorunu vardı. Çok şükür onu da çözmek bizlere nasip oldu. Bugün de vatandaşlarımızla tapu sevincini yaşıyoruz.” dedi.

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ise "Göçerlerin sorunu yüz yıllık bir sorundu. Bu sorunu çözdüğümüz için çok mutluyuz." dedi.

Kura çekimini bazı göçerler salonda izlerken salonun dışında bekleyenler için ise sinevizyon kuruldu. Tapularını alan göçerler memnuniyetleri ifade ederken kurada isimleri çıkmayanlar ise kendilerinin de hak sahibi olduklarını söyleyerek duruma tepki gösterdiler. (Mustafa Kaynak – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.