banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Martin Vitik

Şanlıurfa'daki domuz gribi vakıalarına ilişkin açıklama

Şanlıurfa’da önceki gün paniğe yol açan domuz gribi vakasına açıklık getiren Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği, dün hayatını kaybeden kadının farklı bir nedenden vefat ettiğini ileri sürerken, Siverek’te bugün domuz gribi şüphesiyle hastaneye kaldırılan bir kadın hayatını kaybetti.

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği, dün Şanlıurfa’da bir kadının domuz gribi şüphesiyle hayatını kaybettiği yönündeki haberlere açıklık getirdi. Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği adına konuşan Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Doktor Faruk Günak, yapılan çeşitli haberlerin doğruyu yansıtmadığını, Şanlıurfa’da H1N1 ya da halk arasında bilinen adıyla domuz gribi hastalığının olmadığını savundu.

Domuz gribinin olmadığını ancak şüphelilerin olduğunu dile getiren Günak, “Vefat eden bayan, global enfeksiyon sonucu vefat eden bir hastamız değildir.  Soğuk algınlığı ve enfeksiyon hastalığı sıklıkla artış göstermiştir. Bu H1 ya da N1 ile ilgili bir durum değildir. Her soğuk algınlığı ya da her grip algınlığı H1N1 değildir. Ancak bizim sorumluluk alanımızda olan hastalarda gerekli tedbirleri alıyoruz. Hem ilaç stokları açısından hem de yatak ve servis açısından önlemler alıyoruz. Gelen her hastalarda, şüphelenen vakıalardan numuneler alınarak hıfzıssıhhaya gönderilmekte ve hıfzıssıhhaya alınan sonuçlara göre de tedavisi devam ediliyor.” dedi.

Şanlıurfa’da salgın ya da pandemi hastalığının olmadığını ifade eden Günak, şöyle devam etti:  “Şu ana kadar global enfeksiyon şüphesiyle yatırılıp taburcu edilen dört tane hastamız mevcuttur.  Dün vefat eden bayan global enfeksiyondan dolayı değildir. İlimizde salgın ya da pandemi dediğimiz durum söz konusu değildir. Normal gribal seyriyle devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Leman Karaağaç ise “Domuz gribinin artış olduğuna dair elimizde bir veri yok. Her yıl girip vakıası artışı var ve bunların bir kısmı da H1N1 olabilir bu doğal bir süreçtir.” ifadelerini kullandı.

Siverek'te domuz gribi şüphelisi bir kadın hayatını kaybetti

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bugün yüksek ateş, mide bulantısı ve baş ağrısı gibi şikâyetlerle hastaneye getirilen Süheyla Aktar (87) isimli yaşlı kadın, domuz gribi şüphesi ile gözlem altında tutulduğu serviste hayatını kaybetti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İlçe Sağlık Müdürü Ramazan Durankuş, hastanın domuz gribi şüphesiyle hastaneye yatırıldıktan sonra hayatını kaybettiğini dile getirdi. Hastayla ilgili sürüntü örneğinin alındığını belirten Durankuş, kesin tanının çıkacak sonuçlara göre açıklanabileceğini ifade etti. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.