banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Şanlıurfa'daki Bediüzzaman Mevlidinin tarihi belli oldu

Şanlıurfa’da başta Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V) ve bütün Peygamberler olmak üzere vefatının 55. yılı münasebetiyle Bediüzzaman Said Nursi ve manevi şehitlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere Ramazanın 26. gecesine rastlayan 12 Temmuz  2015 Pazar   akşamı yatsı namazından sonra Şanlıurfa Dergâh camiinde mevlid-i şerif ve hatim okunacak.


Risale-i Nur Külliyatı adını verdiği l30 parçadan meydana gelen Kur’an tefsirlerinin müellifi, mütefekkir ve Büyük İslâm âlimi Bediüzzaman Said Nursi, Hicri 25 Ramazan 1379 (23 Mart 1960) yılında Şanlıurfa’da misafir bulunduğu İpek palas otelinin 27 nolu odasında 55 yıl önce Cenab-ı Hakkın rahmetine kavuşmuştu.

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin vefatından bu güne kadar her yıl düzenlenen Mevlid-i Şerif, Ramazan’ın 26. Gecesine rastlayan 12 Temmuz  2015 Pazar  akşamı yatsı namazından sonra Hz. İbrahim (A.S)’ın doğduğu makam ve Bediüzzaman hazretlerinin ilk defnedildiği yer olan Dergâh Camiinde okunacak.
 

Yurdun ve dünyanın dört bir yanından sevenlerinin ve okurlarının da katılacağı Mevlid-i Şerife Bediüzzaman Hazretlerinin hayatta olan talebelerinin de katılması bekleniyor.

Şanlıurfalıların ev sahipliğini yaptığı ve 55 yıldır aralıksız yapılan Mevlide Şanlıurfa dışından katılan Misafirleri Şanlıurfalılar evlerinde  ve Nur Medreselerinde ağırlayacak.

Mevlidin tanıtımı amacıyla bu yıl şehrin muhtelif yerlerine afişler asılarak davet yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.